prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET sudjelovao na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola

CARNET je sudjelovao u radu državnog stručnog skupa u organizaciji Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola pod nazivom „Rukovođenje školom u izazovnim vremenima“ koji je održan od 7. do 10. studenoga 2021. godine u Kongresnom centru Gervais u Opatiji.

Ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz je u pozdravnom govoru istaknuo važnost uloge ravnatelja u odgojno-obrazovnom sustavu kao i u uspješnom provođenju druge faze programa “e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola”. Ujedno je izvijestio o glavnim aktivnostima te važnosti programa obrazovanja koji se provodi u sklopu programa e-Škole.

U nastavku stručnog skupa, voditeljica Službe za obrazovne tehnologije u CARNET-u Gordana Jugo predstavila je mogućnosti razvoja digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika škola u okviru e-Škole programa obrazovanja. Naime, svaka škola koja sudjeluje u programu e-Škole moći će iz programa obrazovanja birati najmanje tri radionice uživo koje će se odvijati u prostorima škole. Odgojno-obrazovni djelatnici moći će individualno birati i sudjelovati na virtualnim radionicama, webinarima i e-tečajevima. Osim organiziranih oblika obrazovanja, moći će i samostalno učiti kroz tzv. Edubliceve, kratke praktične interaktivne sadržaje.

Predstavljen je i dio programa obrazovanja namijenjen upravo ravnateljima, a naglašena je njihova ključna uloga u izboru školskih radionica, poticanju djelatnika na samovredovanje digitalnih kompetencija uz pomoć upitnika SELFIE za učitelje i nastavnike kao i dijeljenje znanja te primjera dobre prakse među djelatnicima i drugim školama. Ravnatelji su pozvani da sudjeluju na virtualnim radionicama koje će im pomoći u koordinaciji školskih timova u primjeni digitalnih tehnologija u programu e-Škole.

Na stručnom skupu su ravnatelji škola imali priliku dobiti sve informacije o CARNET-ovim uslugama, aktivnostima i statusu odvijanja programa e-Škole u njihovoj školi i na CARNET-ovom Helpdesku.