prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET webinar: Zaštita virtualnog identiteta

U utorak, 16. studenoga 2021. godine, u 13 sati u jednom webinaru donosimo čak dvije zanimljive teme koje vam mogu pomoći odgovoriti na neka od pitanja vezana uz sigurnost u online svijetu.

O pristojnosti, kulturnom ophođenju i pravilima ponašanja uče nas od malih nogu, no koliko i na koji način primjenjujemo naučeno prilikom korištenja interneta? Pravila ponašanja na internetu aktualizirala su se pojavom pandemije i prelaska velikog dijela svakodnevnih aktivnosti u kibernetički prostor. U prvom ćemo dijelu webinara proći osnovna pravila ponašanja i kako ih postaviti u svrhu prihvatljive i sigurne komunikacije s ciljem kvalitetnog provođenja nastave i olakšavanjem online nastavnog procesa.

U drugom dijelu webinara pokrenut ćemo proces promišljanja o vašem digitalnom tragu. Jer, jednostavnije je izbrisati gumicom pogrešku u bilježnici ili stisnuti Delete na tipkovnici ili baciti nešto što više nije potrebno. Ali, što se događa s fotografijom ili informacijom koja se više može izbrisati, uništiti ili zaboraviti? Koliko smo svjesni tragova koje ostavljamo na internetu, čemu oni služe i kako ih iskoristiti za oblikovanje pozitivne slike o sebi? Pokažite svojim učenicima kako digitalni trag može biti saveznik u njihovom odgojno-obrazovnom procesu.

Pozivamo vas da za još više korisnih savjeta posjetite i mrežne stranice Nacionalnog CERT-a i dodatno saznate kako se zaštiti i surfati sigurnije.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na webinaru trebaju:

  1. Prijaviti se putem aplikacije EMA, najkasnije do početka webinara.
  2. Na dan održavanja webinara, prijaviti se u MS Teamse sa svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr i potom pristupiti webinaru putem Microsoft Teams live events alata.

Nakon prijave u MS Teamse sa svojim elektroničkim identitetom i sudjelovanjem u webinaru, sudionici ostvaruju pravo na potvrdu o sudjelovanju.

Na portalu CARNET Meduza možete pogledati kratku videouputu za prijavu u MS Teams/MS Live Event/Web.

Pozivamo vas da posjetite i CARNET-ovu mrežnu stranicu Nastava na daljinu na kojoj smo arhivirali dosadašnje webinare i dodatne sadržaje iz nove serije CARNET-ovih webinara za učitelje i nastavnike.

Dostupna je snimka webinara: “Zaštita virtualnog identiteta” https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/28485.