prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Čitanje je važno, uključuje nas snažno

U sklopu projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”, karlovačka gradska knjižnica nabavit će multimedijalni bibliobus. Njime će pokušati ostvariti glavni cilj projekta, a to je knjiga i kultura jednako dostupna svima i svuda.

Projekt je vrijedan 3 i pol milijuna kuna, s 85 posto financira ga Europski socijalni fond.

Bibliobus je važan dio knjižničarske službe. Magli i hladnoći usprkos, knjiga se mora dostaviti po predviđenom rasporedu jer u Karlovačkoj županiji više od 2 tisuće korisnika redovito koristi bibliobusnu službu. Za sada u toj županiji postoje dva bibliobusa koji staju na 77 stajališta, a u sklopu projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno” kupit će se još jedan bibliobus. Bit će multimedijalan, s internetom te mogućnošću da se u njemu održavaju i kulturni događaji te radionice.

Na tim će radionicama prvenstveno sudjelovati ciljane skupine, a to su djeca i mladi do 25 godine, osobe s invaliditetom te osobe starije od 54 godine.