prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan otvorenih vrata za osmaše

U sklopu Dana otvorenih vrata koji je održan  u utorak, 28. svibnja 2024. godine, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar bila je prepuna radoznalih učenika osnovnih škola. Posjetilo ih je oko 400 učenika osmaša i učitelja bjelovarskih osnovnih škola.

Učenici osmih razreda nalaze se pred važnim životnim korakom: koju srednju školu upisati? Znaju da to nije lako, pa su im otvorili svoja vrata kako bi lakše odlučili kamo dalje. Učenici i nastavnici škole priredili su im toplu dobrodošlicu i s entuzijazmom im predstavili sve što škola nudi.

Tijekom dana, osmoškolci su se imali priliku upoznati bogate programe škole. Predstavljeni su programi u koji se učenici obrazuju u školi: prodavač i komercijalist te su učenici mogli saznati osnovne informacije, pogledati video koji predstavlja navedene programe te druge aktivnosti u školi.

Učenici su uz pomoć i podršku nastavnika predstavili nastavne sadržaje, demonstrirali praktične vještine i odgovorili su na sva njihova pitanja. U toj živoj knjižnici učenici su otkrili mnoge tajne srednje škole i života srednjoškolaca. Bio ih je užitak gledati i slušati jer su to odlično odradili. Ponosni su na njih i pokazali su koliko su vrijedni i koliko im je stalo i važno predstaviti školu u najboljem svjetlu.

Osmaši su se okušali u radu na blagajni, aranžiranju, izradi ukrasnih predmeta, saznali su više o Erasmus+ projektima, o mogućnostima rada u učeničkoj zadruzi, radu vježbeničkih tvrtki, ponudi knjižnice, Školskom sportskom društvu „Trgokomerc“, izvannastavnim aktivnostima kao što je dramska grupa, pjevanje, ples, sudjelovanje u raznim projektima, a zaigrali su i kviz te su zaslužili i simbolične nagrade.

Osim informativnog dijela programa, bio je tu i zabavni dio. Učenici KTŠ-a su se potrudili da gostima ugode pjesmom i svirkom, te su stvorili veselu i opuštenu atmosferu. Srdačna dobrodošlica, informativne prezentacije, kvizovi, praktične demonstracije, zabavni program pjesme i svirke – sve je to doprinijelo da Dan otvorenih vrata bude koristan i zanimljiv. Ovaj događaj je bio sjajan primjer kako timski rad i dobra volja mogu postići izvrsne rezultate. Učenici osnovnih škola su otišli kući bogatiji za nova znanja i dojmove, a učenici i nastavnici su ponosni na uspješno proveden dan. Zahvaljujući zajedničkom trudu i dobroj volji, Dan otvorenih vrata ostavit će lijepe uspomene kod svih sudionika.

Vjeruju da će osmaši izabrati srednju školu koju žele te im žele sreću i uspjeh. Više informacija može se pronaći na mrežnoj stranici škole.