prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan planeta Zemlje u OŠ “August Cesarec” u Ivankovu

Prigodom Dana planeta Zemlje, a u sklopu međunarodnoga projekta Let’s  plant around the world, učenici 7. a i 7. c razreda OŠ „August Cesarec“ Ivankovo pod vodstvom mentorica Marije Jurić i Ivane Ljevnaić posadili su drvo u školskom dvorištu.

U našoj se školi njeguje ekološki pristup i briga za očuvanje okoliša tako da je i ovom prigodom brojnim aktivnostima obilježen Dan planeta Zemlje. Prije sadnje drveta bilo je nužno napraviti nekoliko predkoraka, odabrati lokaciju u školskom dvorištu, pripremiti zemlju i odabrati sadnicu. Osim sadnje drveta, učenici su izrađivali promotivne materijale, gledali edukativne filmove i razgovarali o problemima zagađenja našega planeta. Svoj doprinos očuvanju planeta učenici su dali sadnjom drveta jer je drveće izuzetno važno za zdravlje našega planeta. Ono pomaže u borbi protiv klimatskih promjena jer upija višak štetnog ugljikova dioksida (CO2) iz atmosfere i pročišćava zrak koji udišemo. Zbog krčenja šuma godišnje se gubi oko 15 milijardi stabala. Osim proizvodnje kisika, drveće ima i duge važne uloge u ekosustavu.

Sadnja jednoga drveta mali je korak, ali jako važan. Kada bi se svatko odlučio za sadnju samo jednoga drveta, bio bi to veliki uspjeh za naš planet. U akciji sadnje učenici naše škole u školskom su dvorištu posadili trešnju za koju se nadamo da će osim hladom, buduće generacije uveseljavati i svojim slatkim plodovima.