prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan smijeha

Učenici prvog razreda zajedno s učiteljicom Ivanom Škara su obilježili Dan smijeha 10. siječnja 2024. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora – Škabrnje.

Svjetski dan smijeha kojeg je osmislio i utemeljio Indijac Madan Kataira s namjerom da potakne sve ljude na svijetu da se smiju što češće zbog očuvanja mentalnog i tjelesnog zdravlja. Stručnjaci ističu i kako smijeh upravo pridonosi povezivajućoj ulozi u međuljudski odnosima. Svjetski dan smijeha slavi se od 1998. godine i to dva puta godišnje – 10. siječnja i 2. svibnja.

Smijeh se cijeli dan čuo iz učionice, a svi su imali zajednički cilj – opustiti se, dobro nasmijati i nešto naučiti. Danas su puno naučili o smijehu uz pomoć prezentacije koju je učiteljica prikazala učenicima, zatim su pričali smiješne viceve te igrali igru „škakljanje dlana“. Učenici su na kraju samostalno crtali te pisali smiješne poruke, a zajedno su izradili i razredni plakat.

Dobra doza smijeha, ujedno i dobar razlog da obratimo pažnju na našu svakodnevnicu i pronađemo što više razloga za smijeh. Stručnjaci također tvrde da je par minuta smijanja isto kao i 15 minuta vježbanja na sobnom biciklu.