prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dani europske baštine 2022. – poziv na suradnju

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv na suradnju u obilježavanju Dana europske baštine 2022. godine u Hrvatskoj. Poziv je upućen svim zainteresiranim kulturnim, društvenim, odgojno-obrazovnim i znanstvenim ustanovama i organizacijama.

Rok za prijavu događanja je 2. kolovoza 2022. godine. Ovogodišnje izdanje obilježava se diljem Europe pod zajedničkim naslovom Održivost baštine, a u Hrvatskoj će se održati tijekom rujna i listopada.

Manifestacijom Dani europske baštine pod vodstvom Vijeća Europe i Europske komisije proslavlja se kulturna baština svih europskih zemalja, regija, gradova i manjih sredina. Ovogodišnje izdanje obilježava se diljem Europe pod zajedničkim naslovom Održivost baštine, a u Hrvatskoj će se održati tijekom rujna i listopada.

Odabrana tema pruža priliku da promislimo o našoj bogatoj i raznolikoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini u svjetlu sve izraženijih i učestalijih klimatskih promjena i degradacije okoliša. Namjera je prikupiti saznanja i podijeliti iskustva o ublažavanju rizika i jačanju otpornosti kulturne baštine kako bismo je očuvali za sadašnje i buduće generacije. Istraživanje i promicanje kulturne baštine, osim toga, omogućuje ponovno stjecanje tradicionalnih, davno zaboravljenih znanja o održivim materijalima, tehnologijama i praksama i tako pridonosi održivom razvitku u cjelini.

Pozivaju se sve zainteresirane kulturne, društvene, odgojno-obrazovne i znanstvene ustanove i organizacije da se priključe manifestaciji organiziranjem prigodnih predavanja, skupova, festivala, radionica, obilazaka, izložbi, panela, virtualnih programa, prezentacija i sličnih događanja namijenjenih djeci i odraslima.

Obrazac za prijavu događanja možete preuzeti ovdje.  

Molimo da ispunjeni obrazac i dvije karakteristične fotografije dostavite putem elektroničke pošte na adresu
danieuropskebastine@min-kulture.hr do 2. kolovoza 2022. godine.