prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dani kruha u Osnovnoj školi Dobriša Cesarić Požega

Ove godine obilježili su Dane kruha – zahvalnosti za plodove Zemlje, na drugačiji način. Zbog epidemioloških mjera, dogovorili su se kako neće donositi kruh, peciva, kolače u školu. Integrirali su dan povezujući prirodu i društvo, matematiku, hrvatski jezik, glazbenu i likovnu kulturu, korelirali s građanskim i zdravstvenim odgojem i obrazovanjem i medijskom pismenosti.

 

Cilj integriranog dana bio je upoznati učenike s nastajanjem kruha, približiti im njegovanje kruha i narodne običaje, upoznati učenike s vrstama krušnih proizvoda, istražiti povijest kruha, istražiti zanimljivosti o kruhu i istražiti izreke o kruhu. Učenici su započeli s istraživanjem o kruhu, povijesti, vrstama kruha, zanimljivostima o kruhu i receptima za kruh. Nakon istraživanja, u skupinama su organizirali intervju o istraženom. Nastavno na istraživanje, razgovarali su o crtanju kruha i kompoziciji tijekom slikanja. Pri tome su učenici odgledali dvije videoprezentacije o istom. Tehnikom ugljena i krede nastali su izvrsni radovi. Odmorili su se uz sviranje i pjevanje pjesme “Ovaj kruh” i rješavanje matematičkih zadataka s prigodnom temom. Uz marljivost i kreativnost učenika, dan nam je protekao vrlo zanimljivo. 

Učeničke radove je moguće pogledati ovdje.