prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Debatni program za učenike 2. i 3. razreda gimnazijskog programa

Arheološki muzej u Zagrebu organizira „Ad Antiquitatem“ debatni program za učenike 2. i 3. razreda gimnazijskog programa koji će se održavati u travnju, svibnju i lipnju 2022. godine.

Organizatori pripremaju moderirane rasprave, popraćene kratkim uvodnim predavanjem o svevremenskim i često kontroverznim temama čija aktualnost seže duboko u povijest. Neke od tema o kojima će učenici imati prilike debatirati uključuju robovlasništvo, ulična umjetnost, klasna borba, prostitucija i druge.

Sudjelujući u debatnom programu „Ad Antiquitatem“ učenici stječu specifične vještine te će naučiti razlikovati pouzdanost izvora informacija, kritički analizirati tuđe ali i svoje stavove, artikulirati argumente, razumjeti kontekst i aktualnost povijesnih i socioloških tema.

Zašto debata? Debata kao alternativni pristup učenju i nastavi, s fokusom na prijenos znanja i ideja među učenicima, razvija vještine za daljnje školovanje i karijeru, i uspjeh u životu općenito.
Debata je zabavna!

Sudjelovanje je besplatno, a prijava je moguća na mrežnim stranicama Arheološkog muzeja u Zagrebu.