prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Diseminacija KA1 projekta Učenje u muzeju

Obogaćivanje školskog kurikuluma novim izvannastavnim aktivnostima, temeljenim prije svega na interdisciplinarnom i istraživačkom pristupu, jedan je od temeljnih ciljeva na kojemu su koncipirani naši Erasmus+ projekti. Kako bismo ga realizirali, nastavnice Marinela Bušelić, Matea Maslać, Anita Zelić Tomaš, Magdalena Antonini, Ana Franković Vranješ i Nada Šimić su pokrenule izvannastavnu aktivnost pod nazivom Culturewalk u sklopu koje učenici izrađuju turistički vodič s prikazom materijalne i nematerijalne baštine Makarskoga primorja metodom storytellinga. Projekt je odobren i financiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Jučer su naši učenici s nastavnicama Mateom i Anitom odradili snimanje storytellinga, pričanja legendi i predaja na autentičnim lokacijama na području od Brela do Makarske. Donosimo vam radnu verziju storytellinga o gradu Makarska.
Hvala prije svega direktorici TZ Brela, Valentini Medić Vitković na financijskoj pomoći oko organizacije terenske nastave, FA Tempet na posudbi narodnih nošnji, gospođi Agati Ravlić na održanoj radionici o storrytellingu, gospodinu Marinu Srziću na održanoj radionici pričanja priča o Makarskoj, gospodinu Rajku Jurišiću na pomoći oko prikupljanja materijala vezanih za priče vezane za područje Baške Vode, TZ Gradac i TZ Baška Voda na pomoći oko literature, Ministarstvu znanosti i obrazovanja na financijskoj pomoći za kupnju kamere i NAŠIM VRIJEDNIM UČENICIMA-Josipu Alaču, Niki Rašić, Loreni Mihaljević i Lani Delić, koji su nam još jednom pokazali koliko su kreativni, vrijedni i odgovorni.