prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Dobra knjiga u dobrom društvu” u NSK

Događanje Dobra knjiga u dobrom društvu, na temu U globalnom dvorištu, održat će se u srijedu 29. ožujka 2023. u 14:30 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, uz potporu Ministarstva kulture i medija i partnerstvo NSK.

U okviru programa bit će održani panel-rasprava, razgovor 1 na 1 i inspirativna pričaonica na temu važnosti čitanja i prijenosa znanja u globalnom dvorištu te povezivanja sa svijetom u kojem cijenimo svoju, ali i tuđu kulturu. Razgovarat će se i o ulozi medija u poticanju čitanja, brendiranju u globalnom dvorištu te o dojmu koji ostavljamo u svijetu. Podloga za razgovor o ovim temama su sljedeće knjige: Sovjetistan Erike Fatland, Snježni leopard Sylvain Tesson, Kako sam unuci objasnio kapitalizam Jeana Zieglera, Taj dugi mamurluk Shaun Walker i Identitet Francisa Fukuyame.

U panel-raspravi sudjeluju producentica Tamara Babun, suosnivač i član uprave za marketing Visokog učilišta Algebra Hrvoje Balen, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivan Koprić, savjetnica za obrazovanje i znanost Svjetske banke dr. sc. Danica Ramljak, izvanredni profesor s Fakulteta političkih znanosti Višeslav Raos i redovita profesorica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić. U razgovoru 1 na 1 o čitanju i brendiranju govore glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i redoviti profesor Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Božo Skoko, dok je gost inspirativne pričaonice predavač Visokog učilišta Algebra i popularizator matematike Toni Milun. Moderatorica događanja je urednica na Hrvatskoj radioteleviziji Vlatka Kolarović. Za interakciju s publikom pobrinut će se prevoditeljica Ksenija Banović, a za vrhunsku glazbenu kulisu glazbenik, aranžer i producent Ante Gelo. Medijski pokrovitelji i donatori osigurat će dodatne informacije i zdravu okrepu.

Dobra knjiga u dobrom društvu inicijativa je izdavačke kuće TIM press za stvaranje nacionalne platforme svih koji potiču čitanje kao važan oblik vlastitog znanja i razvoja te promicanje važnosti kulture dijaloga. Moto inicijative je Čitaj, uči, uživaj!, a njezina je začetnica i voditeljica projekta dugogodišnja menadžerica u ICT industriji, sada mentorica Snježana Bahtijari.