prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Down i ja, prijatelja dva

Učenici sedmih i osmih razreda Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar su zajedno s učenicima odgojno-obrazovnih skupina A4 i A7 zakoračili u šareni štafetni svijet i obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Učenici su u šareni štafetni svijet ušetali u šarenim čarapicama i odigrali šest igara: Guranje kapice po podu, Prenošenje mekane lopte, Štafeta stavljanjem kvačica sa čarapom na obruč, Navlačenje čarape na ruku, Gađanje u koš spužvastom loptom, Podignimo padobranom čarape. Sve igre, osim Podignimo padobranom čarape bile su štafetne.

Posljednja igra zahtijevala je timski rad i surdanju kako bi šarene čarape poletje s padobrana. Učenici su kao pravi prijatelji bodrili jedni druge i na kraju su svi bili pobjednici. Za svoj trud nagrađeni su medaljama i slatkim paketićima. Igre “Down i ja, prijatelja dva” osmislila je učiteljica TZK Kristina Kralj, voditeljica projekta Kretanjem do mirnog srca koji se od siječnja provodi u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.
Osim sportskog dijela, provedene su i druge aktivnosti u sklopu projekta, a povezane s obilježavanjem Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Učenici šestog razreda su se kreativno izrazili na temu Down i ja, prijatelja dva. Oni su pod vodstvom učiteljice Natalije Luić izradili osobne karte učenika s Down sindromom iz odgojno-obrazovnih skupina A4 i A7. Učenici petog razreda su na satu Informatike animirali čarape, a učenici šestog razreda su vodili razgovor s Mirnom i Nikolom, učenicima s Down sindromom koji su spješni plivači i osvajači mnogobrojnih medalja.

Razgovor i snimku igara možete pogledati na mrežnoj stranici projekta.