prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dva zlata, srebro i bronca za izvrsne mlade hrvatske informatičare

U konkurenciji 351 natjecatelja iz 88 zemalja svijeta naši mladi hrvatski informatičari osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju, čime je Hrvatska, kao i prošle godine, zauzela fenomenalno 10. MJESTO u ukupnom poretku.

Nakon sjajnih prošlogodišnjih rezultata na svim informatičkim olimpijadama na kojima su nastupili, naši mladi informatičari obradovali su nas novim izvanrednim rezultatima, te su sva četiri učenika na ovogodišnjoj 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – International Olympiad in Informatics koja se ove godine održala online, od 19. do 25. lipnja u Singapuru, osvojili iznimno sjajna odličja.

Zlatne medalje osvojili su Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, srebrnu Vito Anić, dok je Krešimir Nežmah osvojio brončanu medalju. Svi su učenici XV. gimnazije iz Zagreba.

Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak, Paula Vidas i Dominik Fistrić a u organizaciji nastupa su sudjelovali i Matej Ferenčević, Nikola Dmitrović i Alenka Dogan Capan. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio je Krešimir Malnar.

IOI natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i stručne pripreme koje prethode nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara, dok je XV. gimnazija pružila domaćinstvo nastupu naših natjecatelja.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.