prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

e-Twinning projekt “Na putu dobrote 3”

Od mnogih aktivnosti, koje su se događale kroz posljednji mjesec u 2021. godini, Srednja strukovna škola u Makarskoj izdvaja izradu ukrasa, kićenje jelki, pečenje kolača, sakupljanje kuna za potrebne i ispravljanje negativnih ocjena.

Tijekom prosinca cijela je škola bila i više nego aktivna. Miris je dolazio iz kabineta kuharstva, vesela galama iz školskih hodnika, prigodna glazba uz okićen bor. Učenici su pokazali svoju empatičnu crtu, s radošću su sudjelovali u svim aktivnostima. Već po tradiciji daruje se Udruga Kolajna ljubavi. Učenici 1. fs, 2. fs, 3. fs, 3. g i 4. g priključili su se e-Twinning projektu “Na putu dobrote 3”. Posvjedočili su da je sakupljen novac otišao kolajni 5551 iza koje se krije Monica Halue iz Songea, gradića u regiji Ruvuma na sjeveru Tanzanije. Monika je dobila priliku cijelu godinu biti u školi, u kojoj će imati dnevno i topli obrok.

Kroz isti projekt učenici 3. p (neurorazličita djeca sa svojim pomoćnicima u nastavi) poslali su cijelom svijetu čestitku koja se uklopila u Lanac snjegovića dobrih želja. Kako su se na školskim panoima pojavile lijepo okićene jelke, odlučili su izabrati najljepšu. Čast da bude na prvom mjestu pripala je profesorici Antoniji Visković koja je s 3. p razredom bila najkreativnija. Kićenje se sastojalo u bojanju predloška jelke, a potom lijepljenja već urađenih ukrasa, među kojima su dominirala geometrijska tijela. Na zajedničkoj večeri prigodno su ispratili profesoricu Dijanu Milanović u zasluženu mirovinu. Prvo je polugodište iza njih. S nadom da će i COVID 19 biti milostiv, raduju se novom početku u 2022. godini.