prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Edu-hackathon with Google

Početkom prosinca 17 učitelja iz različitih zemalja sudjelovalo je u Briselu na radionici pod nazivom “Edu-hackathon with Google”. Dolazak u FCL (učionicu budućnosti) je nagrada za najbolje izrađene scenarije poučavanja u sklopu MOOC-u “Computer Science: Educators’ Guide”. Na radionici su izrađeni nove scenariji poučavanja koji su dostupni na platformi Novigado.

Od popodneva u četvrtak, 1. prosinca 2022. do subote 3. prosinca 2022. godine, 17 učitelja iz desetak zemalja sudjelovalo je u belgijskom glavnom gradu Bruxellesu na događaju pod nazivom “Edu-hackathon with Google” koje se održalo u Future Classroom Labu (poznatijim kao učionica budućnosti). Future Classroom Lab (FCL), nastao od strane  European Schoolneta je inspirativno okruženje za učenje, koje samim izgledom izaziva posjetitelja da istraži ulogu tehnologije i dizajna u svojim učionicama, ali i preispita ulogu pedagogije. U šest zona učenja posjetitelji mogu istražiti bitne elemente učenja 21. stoljeća.

sudionici radioniceEdu hackaton nastao je kao posljedica velikog proljetnog MOOCa “Computer Science: Educators’ Guide” na kojem je sudjelovalo više od tisuću nastavnika, a od njih je odabrano osamnaest najboljih za ovu dvodnevnu radionicu.

“Hackathon” je u pravilu događanje na kojem se sudionici natječu u programiranju ili izradi nekog proizvoda, a traje okvirno od 24 do 48 sati. U ovom slučaju konačni proizvod ove skupine vrijednih učitelja bili su timski izrađeni scenariji poučavanja objavljeni na platformi Novigado. Sama platforma Novigado jednostavna je za korištenje. Tu učitelji i nastavnici mogu pronaći mnogo zanimljivih ideja za poučavanje, ali i na veoma jednostavan način podijeliti svoje ideje i nove scenarije.

Sudionici radionice izmijenili su svoja iskustva u poučavanju te na licu mjesta, izradili zajedničke scenarije poučavanja koje su podijelili i objavili na platformi Novigado, a to je teko početak nekih budućih suradnji u koju su ih uvele voditeljice radionice i tečaja Eugenia Casariego Artola i Arjana Blažić.