prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Edukacija mladih u području vizualne kulture

HDLU Istre u skladu s Godišnjim programom 2020. i projektom “Edukacija mladih u području vizualne kulture”, koji je sastavni dio spomenutog programa, poziva zainteresirane učenike i studente na stručno vođenje u sklopu izložbe Dražena Turkovića 'Fake lights/Lažna svjetla' koja je postavljena u galeriji HDLU-a Istre od 23. listopada do 22. studenog 2020. godine. 

Edukacija će se održati u dva termina: 4. 11. 2020. i 11. 11. 2020., u vremenskom razdoblju od 15 do 16 sati.

Uz autora izložbe Dražena Turkovića, u edukaciji će sudjelovati i povjesničarka umjetnosti Tina Šireć Džodan. Dionici edukacije bit će upoznati s radom i važnošću HDLU-a Istre, trenutnim izložbenim postavom, formalnom likovnom analizom djela, dobit će informacije o događanjima u području vizualne umjetnosti u Hrvatskoj i na svjetskoj razini, a imat će priliku i razgovarati s autorom izložbe.

Kuriozitet izložbe „Fake lights/Lažna svjetla“

Pojedini radovi u sklopu ove izložbe digitalno su  nadograđeni tehnologijom proširene stvarnosti (Augmented reality). Korištenjem pametnih telefona i aplikacije Artvive app, posjetitelji mogu doživjeti posebno iskustvo – usmjeravanjem objektiva telefona prema označenoj slici ona – „oživi“.

Mole se zainteresirane škole da svoj dolazak prijave na e-adresu hdlu.istre@inet.hr  kako bi dobili sve potrebne upute vezano uz posjet galeriji.

Prijave se zaprimaju do 30. listopada.