prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Edukativni sadržaji s ciljem senzibiliziranja mladih prema glazbi

Hrvatska glazbena mladež (HGM) putem online programa ‘Umjetnost na dlanu’ mladoj publici donosi niz kvalitetnih edukativnih sadržaja s ciljem senzibiliziranja mladih prema glazbi, primarno klasičnoj.

Program je više od godinu dana dostupan na YouTube kanalu HGM-a te ujedno omogućuje da djeca vrtićke i školske dobi, u suradnji sa svojim učiteljima, nastavnicima i pedagozima, imaju mogućnost kvalitetno nadograditi i svoje dnevnike slušanja.
Ove su godine mladi u sklopu projekta „Glazba u mom kvartu“, koji je dostupan i u DVD izdanju, upoznali glasovir s prof. Katarinom Krpan te gudačke instumente s Gudačkim kvartetom Porin i Gudačkim kvartetom Sebastian, a do kraja godine će imati priliku upoznati i harfu s Dianom Grubišić Ćiković, harfisticom, udaraljke s Josipom Konficom, puhačke instrumente sa Zagrebačkim puhačkim triom te program „Opere o zemljama dalekog istoka“ u suradnji s HNK u Zagrebu i „Vivat violoncello“ s Muzičkom akademijom u Zagrebu.

Program podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Centar za kulturu i informacije Maksimir i dr.

Ostale video sadržaje pronađite na YouTube stranici HGM-a.