prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka na Saboru mladih inovatora PGŽ

Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka uspješno se predstavila na Saboru mladih inovatora. Rezultat je to dugogodišnjih školskih aktivnosti usmjerenih na poticanje inventivne djelatnost  učenika i nastavnika.

U Rijeci je 12. prosinca 2019. po prvi put, u organizaciji Saveza inovatora PGŽ, održan Sabor mladih inovatora Primorsko-goranske županije s namjerom okupljanja inventivne zajednice s područja PGŽ. Ovaj Sabor okupio je 70 učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih mentora, koji su se tijekom 2019. godine aktivno uključili u natjecanja i smotre inovatora na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Jedna od najzapaženijih škola na ovoj manifestaciji bila je Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka. Naši su se učenici i njihovi mentori, kao i mnogo puta do sada, ponovo okitili brojnim priznanjima i tako još jednom pokazali vrijednosti kontinuiranog rada i poticajnog pristupa inventivnoj djelatnosti koji je postao zaštitni znak naše Škole.

S ponosom ističemo da je EIOŠ Rijeka u našoj Županiji odavno prepoznata po poticanju inovatorstva mladih s ciljem njihova daljnjeg razvoja i specijalizacije prema tehničkoj struci i STEM području. U Školi se kontinuirano provode izvannastavne aktivnosti iz područja elektronike, robotike, obnovljivih izvora energije i računalstva, a naši učenici i njihovi mentori sudjeluju s velikim uspjehom na različitim smotrama i natjecanjima. Brojna postignuća, priznanja i osvojena prva mjesta rezultirala su proteklih godina nizom nagrada pojedinim učenicima, njihovim mentorima te samoj Školi. Tako je Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka prva ustanova dobitnica godišnje nagrade “Ivan Luppis” (2013.) zbog iznimnih zasluga i postignuća u inovacijskoj djelatnosti, ravnatelj Škole prof. Darko Bašić dobitnik je skulpture “Spasilac obale” (2017.) za dugogodišnju suradnju u sklopu Hrvatskog salona inovacija INOVA, dok je naš nastavnik Boris Caput direktor za programe s mladima Saveza hrvatskih inovatora, predsjednik IN kluba inovatora Rijeka i mentor koji godinama prati mlade u njihovom stvaralaštvu.

Gotovo je nemoguće nabrojati sva imena nagrađenih učenika te priznanja mentorima, dovoljno je istaknuti da je upravo zbog rezultata u izvannastavnim aktivnostima u području inventivnih djelatnosti Škola partner Tehničkoj školi Karlovac u realizaciji statusa regionalnog centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva.

Što se tiče spominjanoga Sabora, o vrijednosti i domišljatosti naših učenika, koje su prepoznali stručnjaci iz Saveza inovatora PGŽ i nagradili ih brojnim priznanjima, slike govore više od riječi.