prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ Act Friendly mobilnost učenika i učitelja OŠ Domovinske zahvalnosti

Druga mobilnost u sklopu K2 Erasmus+ projekta RespeACT Your Peer; Don't Bully Be FRIENDLY u kojoj je OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina koordinator, odvijala se u razdoblju od 16. veljače do 23. veljače 2019. godine u Italiji. 

Domaćini su ovaj put bili učenici i učitelji I.C. Fiorentino iz Battipablie, a glavni organizator i voditelj projektnih aktivnosti je bila učiteljica razredne nastave Serena Manzo. Iz Knina su na mobilnosti sudjelovali učitelji Danijel Forjan, učitelj informatike te Tatjana Jadrić, učiteljica likovne kulture te četiri učenice sedmih i osmih razreda. Kroz pet radnih dana bile su organizirane različite projektne aktivnosti za učenike i učitelje iz partnerskih škola iz Hrvatske, Italije, Portugala, Litve, Bugarske i Turske. Nakon bogatog programa za doček i pozdrava gostiju započela je Erasmus avantura.

Prva dva dana su bila predviđena za različite radionice za učenike poput posjeta učionicama i sudjelovanje na satima različitih predmeta, likovne radionice i radionice sa glazbenim orkestrom, sportske igre i sl. Učitelji su odrađivali sastanke, dogovore o diseminacijskim aktivnostima, dogovorima za iduću mobilnost koja će se odvijati u mjesecu svibnju 2019.g. u Bugarskoj.  Održana su i predavanja za sve okupljene na temu „Solution Offers in Peer Victimization“, a predstavili su se i rezultati ankete na temu „Cyberbullyng Identification and Tehnology“ koju je svaka partnerska škola provela unutar svoje institucije. Prikazane su i lutkarske predstave svih škola na temu vršnjačkog nasilja.

 

  

 

Ostalo vrijeme posjeta Italiji bili su namijenjeni izletima. Tijekom ostalih dana svi sudionici su posjetili grad Salerno, Pompeje i Paestum.

Završni dan je za sve partnere bio organizirana ceremonija dodjeljivanja certifikata o sudjelovanju na mobilnosti te bogat zabavni program, glazba, ples i torta.

Budući da je OŠ Domovinske zahvalnosti ovo prvi projekt ovakve vrste, može se reći kako je ovo jedan predivan način za upoznati nove ljude, gradove, kulturu i jezik domaćina. Prilikom odlaska pala je i pokoja suza, ali suza radosnica jer projekt ide dalje te će se svi sudionici i dalje vidjeti i družiti na idućim mobilnostima. Učenicima i učiteljima je ovo odličan način za usavršavanje, upoznavanje i putovanja, ali i prvenstveno rad na aktivnostima koje su dogovorene unutar projekta, a s ciljem prevencije i osvješćivanja pojedinca o postojanju vršnjačkog nasilja i njegovog suzbijanja.