prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ CloCoMedia u I. osnovnoj školi Čakovec

I. osnovna škola Čakovec prepoznatljiva je u posvećenosti razvoju digitalnih vještina učenika, učitelja i stručnih suradnika. Niz godina ulaže se u informacijsko-komunikacijsku tehnologiju i kontinuranu edukaciju o primjeni tehnologije u obrazovanju.

 

Misija i vizija škole prepoznata je u međunarodnim zajednicama obrazovnih stručnjaka. Škola je prihvatila poziv i partnerstvo u projektu Erasmus+ Cloud Computing and Social Media in Primary Education s partnerima iz Poljske, Portugala, Italije i Španjolske. Cilj je projekta kontinurano razvijati odgovorno i inovativno korištenje tehnologije, razvoj suradnje i razmjena iskustava među partnerima, razvoj inovativnih scenarija učenja s ciljem razvoja digitalnih vještina svih sudionika u projektu.

I. osnovna škola Čakove bila je domaćin prvog transnacionalnog sastanka u projektu i prve kratkoročne razmjene učenika. Školu je posjetilo dvadesetak učenika iz Španjolske, Portugala, Italije i Poljske koji su tjedan dana u međunarodnim timovima učili programirati u različitim programskim jezicima, koristeći Ozobotove, micro:bitove, Alpha robote, učili su izrađivati vlastite 3D modele, razvijali računalno razmišljenje koristeći iPad Lab i Osmo. Sudionici su aktivno sudjelovali na radionicama programiranja u Swift Playground okružju u iTrainer Apple certificiranom obrazovnom centru, Hrvatskom robotičkom savezu, a o najnovoj tehnologiji izrade digitalnih obrazovnih sadržaja učili su prilikom posjeta Školskoj knjizi.