prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ i Europske snage solidarnosti: Prvi rok za prijavu u 2021. očekuje se u prvoj polovici svibnja

Prema najavama iz Europske komisije rok za podnošenje projektnih prijedloga u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti očekuje se u svibnju 2021. godine. Za razliku od prethodnih godina rok je pomaknut na svibanj zbog procesa uspostave pravnog okvira za programsko sedmogodišnje razdoblje.

Agencija za mobilnost i programe EU-a planira tijekom ožujka informirati javnost o svim dostupnim novostima novih poziva.

Novi program Erasmus+ (2021.-2027.) zahvaljujući  proračunu čiji ukupni iznos premašuje 26 milijardi eura bit će  još  uključiviji  i inovativnije usklađen s digitalnom i zelenom tranzicijom. Program će imati posebno važnu ulogu u ostvarivanju europskog prostora obrazovanja do 2025. godine i mobilizaciji sektora obrazovanja i osposobljavanja, sektora mladih i sporta za brz oporavak i budući rast europskog gospodarstva.

Europskim učenicima i studentima pružit će brojne nove mogućnosti. Ponudit će se nove prilike za suradnju, poticati inovacije u oblikovanju kurikuluma, u načinima učenja i poučavanja te promicati zelene i digitalne vještine. U okviru programa podupirat će se i nove vodeće inicijative kao što su europska sveučilišta, akademije za stručno usavršavanje učitelja, centri strukovne izvrsnosti i DiscoverEU.

I  Erasmusov  mlađi brat,  program  Europske snage solidarnosti  koji  je  pokrenut  2018. godine s okvirnim  proračunom od 1.009 milijardi eura za razdoblje 2021.-2027.  ponudit će mogućnosti za najmanje 270.000 mladih ljudi uključenih u volonterske aktivnosti i/ili  projekte  solidarnosti.  Zahvaljujući tome  Europske snage  solidarnosti nastavit će  omogućavati  mladima sudjelovanje  u  humanitarnim i drugim društveno odgovornim  aktivnostima  unutar Unije, ali  i  daleko izvan europskih granica. Aktivnosti stažiranja i zaposlenja neće biti dostupne u novom programskom razdoblju. U solidarnim aktivnostima moći će sudjelovati mladi od 18 do 30 godina, a na području humanitarne pomoći pojedinci između 18 i  35 godina.