prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus mobilnost u Španjolskoj

Tehnička škola u Požegi provodi Erasmus+ KA122 projekt mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“.

Projekt uz grupne mobilnosti učenika uključuje pet mobilnosti nastavnika kroz različite tečajeve. Jedan od ciljeva projekta je briga o mentalnom zdravlju učenika te je stručna suradnica pedagoginja Andreina Bekafigo Starčević u Barceloni sudjelovala na Europass Teacher Academy tečaju za nastavnike i stručne suradnike  “Stress Management and Recognition: Key Strategies for Teachers” pod vodstvom psihologinje Paule Rodriguez.

Tečajevi Europass Teacher Academy usmjereni su prema inovacijama, dobrobiti, umjetnosti i poboljšanom školskom okruženju, sa stalnim fokusom na vještine 21. stoljeća. Nude opsežan raspon visokokvalitetne obuke koja se bavi najnovijim trendovima, metodologijama i alatima u podučavanju i učenju.

Učiteljsko zanimanje može biti jedno od najljepših, ali i najizazovnijih. Istraživanja pokazuju da učitelji zapravo doživljavaju više stresa nego većina drugih radnika. Istodobno, učenici također često prijavljuju negativan utjecaj stresa na njihovo raspoloženje, ponašanje i školski uspjeh.

Tečaj “Stress Management and Recognition: Key Strategies for Teachers” je osmišljen kako bi učiteljima pružio učinkovite alate i strategije za rješavanje vlastitog stresa kao i stresa svojih učenika. Kroz praktične aktivnosti, sudionici su učili kako poticati vlastitu dobrobit i održati povoljnu klimu u svojoj učionici. Sudionici su upoznati s učincima stresa i anksioznosti na učenje, te kako pomoći učenicima u prevenciji i upravljanju stresom. Tečaj pruža izravno iskustvo najkorisnijih tehnika opuštanja koje se koriste u učionici i izvan nje. Sudionici su također imati priliku usredotočiti se na emocionalnu inteligenciju i emocionalnu regulaciju kao moćne vještine za suočavanje sa stresom. Polaznici su stekli znanja o najučinkovitijim načinima nošenja sa stresom kako bi primijenili strategije temeljene na istraživanju u svojoj školskoj zajednici.

Uz pedagoginju Andreinu Bekafigo Starčević, na tečaju su sudjelovali nastavnici i stručni suradnici iz Finske, Portugala, Njemačke i Latvije. U upoznavanju Barcelone, polaznici su posjetili poznata djela katalonskog arhitekta Antonija Gaudija – zgrade Casa Batllo, La Pedrera/Casa Mila, Casa Vicens, ali i monumentalna zdanja, poput bazilike Sagrada Familia i Parka Guell. Posjećene su i neke od najpoznatijih četvrti kao što su Eixample, Gracia Barrio, gotička četvrt, sve specifične po svojoj arhitekturi, ali i glavna pješačka zona koja vodi sve do obale, ulica La Rambla. Od muzeja posjećen je MNAC (Nacionalni muzej umjetnosti Katalonije) te Muzej Pabla Picassa. Erasmus+ KA122 projekt mobilnosti učenika i osoblja u području odgoja i općeg obrazovanja „Osnaženi za put do bezbrižne i ekološki održive škole“ sufinancira Europska unija.