prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

ERASMUS+ projekt GrEAT u Srednjoj školi-Centru za odgoj i obrazovanje

Srednja škola-Centar za odgoj i obrazovanje je već drugu godinu uključena u ERASMUS+ projekt GrEAT (Green Education for Active Talents). Kroz projekt, naši nastavnici i učenici bave se temom održivog razvoja, zelene ekonomije i zelenih poslova. Partneri na ovom projektu su organizacije iz četiri europske države: Italije, Španjolske, Francuske i Hrvatske.

U sklopu projekta organizirane su već dvije edukacije za nastavnike. Prva edukacija je bila u lipnju 2018. godine u Zagrebu kada je naša škola bila domaćin 25 nastavnika iz partnerskih država i četiri nastavnika iz drugih škola u Zagrebu. Tijekom trodnevne edukacije, nastavnici su uspjeli razmijeniti iskustva poučavanja učenika o održivom razvoju, kao i podijeliti dobre ideje za rad.

Druga edukacija održana je u listopadu 2018. u La Vall d´ Uixo u Španjolskoj. Edukaciji je prisustvovalo 8 nastavnika i stručnih suradnika Srednje škole-Centra za odgoj i obrazovanje. Upoznali su nove nastavnike iz partnerskih država, aktivno sudjelovali na radionicama, usavršavali znanja i dobivali nove ideje za poboljšanje održivosti u školi. Osim na predavanjima i radionicama, nastavnici su uživali u upoznavanju ljepota tog malog mjesta La Vall d˙ Uixo i neformalnom druženju s drugim nastavnicima.

Naši i nastavnici iz partnerskih država marljivo su radili i na kreiranju materijala za rad s učenicima srednjih škola koji su dostupni na mrežnoj stranici projekta. Unutar priručnika nastavnici mogu pronaći konkretne aktivnosti za rad s učenicima prevedene na hrvatski jezik.

Osim nastavnika, u projekt su aktivno uključeni i učenici te su uz pomoć svojih mentora izradili dva amaterska videa na teme ekologije kako bi podigli svijest o ekološkim pitanjima i prenijeli ekološke poruke drugim učenicima. Učeničke video uratke možete pogledati na youtube kanalu Srednje škole-Centra za odgoj i obrazovanje. U sklopu projekta izrađen je i profesionalni video koji možete pogledati u nastavku:

 

 

 

Sljedeća projektna aktivnost koja nam slijedi u travnju 2019.  je aktivnost koja će najviše razveseliti naše učenike – mobilnost u Toulouse u Francuskoj za 13 naših najistaknutijih učenika. Veselimo se što će naši učenici imati priliku vidjeti kako se školuju francuski đaci, ali i razviti neka nova multinacionalna prijateljstva.