prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekt “Kreativne vibracije”

Učenici i nastavnici Privatne gimnazije i strukovne škole “Svijet” iz Zagreba od početka školske godine 2021./2022. sudjeluju u Erasmus+ projektu pod nazivom “Kreativne vibracije”.

Glavni koordinator projekta je VI. Liceum Ogólnokształcące im. Joachima Lelewela, Łodz, Poljska, a osim škole ostali partneri su srednje škole iz Italije, Portugala i Grčke. Projekt “Kreativne vibracije” je realizirana ideja škole partnera, da uslijed pandemije COVID-19 i općeg ukidanja i/ili ograničavanja društvenih okupljanja (uključujući i sve manifestacije iz područja kulture), projekt potakne i usmjeri kreativnost učenika kroz njihov umjetnički izričaj.

Projekt je podijeljen na pet tematskih područja i sukladno tomu temama mobilnosti: kazalište, ples, film, animacija i fotografija. Cilj je svakog susreta kroz radionički pristup prezentirati jedan oblik umjetnosti, kao i kulturu i običaje škole domaćina, dok je glavni ishod projekta razvoj kompetencija koje će sudionicama pomoći u svladavanju daljnjih životnih izazova, bez obzira bavili se aktivno umjetnošću ili je samo podržavali. Te kompetencije razvijaju se iz rada na projektnim zadacima između svakog  radnog susreta, a to su: kazališna predstava na temu povijesti države, naučen i snimljen jedan povijesni i jedan tradicijski ples, snimljen film koji prikazuje običaje i virtualna izložba fotografija grada. Usprkos svim globalnim i od nedavno regionalnim izazovima,  projekt je uspješno realizirao već dva susreta: susret učenika i nastavnika u Poljskoj (Łodz) od 14. do 20. studenog 2021. godine i nedavni susret učenika i nastavnika u Italiji (Aversa) od 6. do 12. ožujka 2022. godine.

Prvi rezultat projekta već je uspješno ostvaren i prezentiran na susretu u Italiji – predstava pod nazivom “Kletva kralja Zvonimira”, čiji scenarij, scenografiju i cjelokupnu izvedbu te montažu potpisuju učenici od prvog do trećeg razreda škole – smjerovi gimnazija i web dizajner, uz organizacijsku pomoć te pomoć kod snimanja studentske udruge Playbox production. Projekt je aktivan na raznim društvenim mrežama pod ključnim riječima “Creative vibs”, a za potrebe projekta stvorili su i mrežnu stranicu na kojoj se može pratiti rad.