prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekt: Neprekinuto učenje za sve

CARNET je pokrenuo novi Erasmus+ projekt pod nazivom “Neprekinuto učenje za sve – Jačanje kapaciteta za pružanje kvalitetnih alata i sadržaja za udaljeno učenje svim odraslim korisnicima“.

Erasmus+ logoTrajanje projekta je od kraja 2021. godine do kraja lipnja 2023. godine, a odvija se u okviru Erasmus+ programa, ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince kojeg sufinancira Europska unija.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja (odgoj i opće obrazovanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih), osposobljavanja (strukovno obrazovanje i osposobljavanje), mladih i sporta.

Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

Cilj projekta je osnažiti kapacitete djelatnika CARNET-a kroz pohađanje treninga vezanih uz unapređenje informacijskih sustava za digitalne obrazovne sadržaje, te za udaljeno učenje i komunikaciju zbog pružanja obrazovnih mogućnosti svima zainteresiranima. Jačanje kapaciteta je važno zbog provođenja redovnih aktivnosti i projekata koje CARNET provodi, koji svi zahtjevaju visoko kompetentne djelatnike.

Projekt će se sastojati od tri faze: pripreme, realizacije mobilnosti te dijeljenja znanja i diseminacije informacija.

Suradne ustanove na projektu su organizatori planiranih treninga i to tvrtka Asociación Socioeducativa EDUPLUS i sveučilište Universidade dos Açores.

Ostvarit će se sljedeće mobilnosti vezane uz sljedeće treninge:

  • Working with learners from disadvantaged backgroundslogo Erasmus+
  • Training mission at the External Relations Office