prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekt “Success for every child in the virtual world and inclusion in the real world”

Osnovna škola Bol – Split je od listopada 2022. godine sudionik Erasmus+ projekta “Success for every child in the virtual world and inclusion in the real world”.

Jedan od ciljeva projekta je fokusirati se na odnose u školama, povezanost različitih postupaka u stvaranju sigurnog okruženja u školama kako bi se vršnjačko nasilje svelo na najmanju moguću mjeru i proširila svijest o internetskom zlostavljanju kod pojedinih učenika. Osim poboljšanja digitalnih kompetencija i vještina, očekujemo i neovisnije korištenje jezika kod učenika te promicanje važnosti cjeloživotnog obrazovanja.

Neki od očekivanih rezultata projekta su digitalni alati za mapiranje incidencije zlostavljanja, grupa za potporu učenicima i skup aktivnosti za podršku zdravim odnosima u učionicama, priručnik za uključivanje djece s različitim materinjim jezicima, skup piktograma za sigurno kretanje u virtualnom prostoru, zbirka primjera dobre prakse i materijala adaptacijskih boravaka te evaluacija digitalne opremljenosti pojedinih škola. 

Partnerske škole projekta su: 

U razdoblju od 21. do 25. studenog  2022. godine Základní škola Za Alejí 1072, Uherské Hradiště  bila  je domaćin prve mobilnosti u sklopu Erasmus + KA220 projekta „Success for every child in the virtual world and inclusion in the real world“.  

Uz Češku, Španjolsku, Portugal i Latviju, Hrvatsku je predstavljalo šest učenika škole, učiteljice Tihana Modrić i Martina Galić, te ravnatelj škole Davor Bučević. U sklopu programa učenici su sudjelovali u nizu radionica kako bi se učenici bolje upoznali i prilagodili novoj situaciji, tzv. ADAPTATION STAY kojeg su proveli u lovačkoj kući podno slikovitog dvorca Buchlov. Neke od radionica su bile upoznavanje s partnerima i razmjena informacija i hobija na zabavan način, igre s padobranima, oslikavanje platnenih torba učenika i razmjena s domaćinima, snimanje različitih filmskih žanrova s kostimima i dodjela Oscara, pričanje legende o Crnoj ženi i noć uz pjesmu i logorsku vatru na proplanku. Učenici su u nacionalnim skupinama izrađivali plakate prezentirajući zadatke koje svaka zemlja u projektu ima, a zatim u miješanim skupinama izrađivali ideje za projektni logo. Najuspješniji logo je izabran da predstavlja projekt na svim platformama i materijalima. 

Tijekom ove mobilnosti učenici su se upoznali s gostoljubivošću Čeha, sklopili mnoga prijateljstva i stekli nezaboravne uspomene te s nestrpljenjem iščekuju novu mobilnost koja će se održati u Španjolskoj, Valencia u svibnju 2023. Galerija slika kao i dojmovi učenika mogu se pogledati na mrežnoj stranici projekta i škole.