prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekti u IX. gimnaziji

IX. gimnazija ima dugu tradiciju sudjelovanja u europskim projektima. Naši prvi projekti datiraju iz 1997. godine. Trenutno sudjelujemo u dva Erasmus+ KA 2 projekta za školsku suradnju, a naših deset nastavnika aktivno radi na svom profesionalnom razvoju u okviru KA 1 projekta. Međunarodni su projekti važan dio naše školske kulture.

Uz našu školu, u Erasmus+ projektu “LOAD – Life of a Digi”  uključene su Wspólnota Szkół Katolickich z Chojnic iz Poljske, Colegiul National Gheorghe Lazar Sibiu iz Rumunjske, SEK-Atlántico iz Španjolske, Tevfik Ileri Anadolu Lisesi iz Turske te Agrupamento de Escolas de Casquilhos iz Portugala. Projekt razvija svijest o odgovornom korištenju interneta i tehnologije u svim aspektima života učenika i profesora, a traje od 2018. do 2020. godine..

Na prvom projektnom sastanku održanom u Chojnicama u Poljskoj u razdoblju od 21. do 23. studenog 2018. godine, sudjelovalo je troje naših profesora. Iako u magli i niskim temperaturama, profesore je dočekalo ugodno društvo, timski rad, radionice, izmjena iskustava o učenju i poučavanju u digitalnom dobu te planiranje aktivnosti projekta. 

U ponedjeljak, 18. veljače 2019. godine, skupina je učenika i profesora otputovala u Sibiu u Rumunjsku. Opširnije o projektu na poveznici.

IX. gimnazija jedna je od šest sudionica međunarodnog Erasmus+ projekta “Networks for Empowering Teachers and Students – From ME to WE” u trajanju od 2017. do 2020. Tijekom tri godine naš projekt fokusira na razvoj temeljnih kompetencija učenika kako bismo ih pripremili za uspjeh u životu i radu.

Dosad smo se susreli četiri puta, od čega smo tri puta imali LTT – learning, teaching and training aktivnost: u Pietarsaariju u Finskoj, u Grottaferrati u Italiji i prije nekoliko mjeseci u Barceloni u Španjolskoj. 

Od 4. do 8. veljače 2019. godine bili smo domaćini  u okviru navedenog projekta. U našu je školu stiglo devet profesora i 21 učenik iz Finske, Italije, Njemačke, Poljske i Španjolske. Tema je ovog sastanka bila Moje buduće zaposlenje, stoga smo ga nazvali Vještine danas, posao sutra – Skills today, jobs tomorrow.

Tijekom  susreta osnažili smo prijeko potrebne vještine u poslovnom svijetu, kao što su različite profesionalne i osobne vještine, radna etika, suradnja, digitalna pismenost i sl. Posjetili smo tri tvrtke – PhotomathLush Manufaktura d.o.o. i Ericsson Nikola Tesla d.d. , upoznali način i načela rada te saznali koje su vještine danas iznimno važne za rad u takvim uspješnim tvrtkama. Održali smo devet radionica za učenike i/ili profesore i obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. Naše smo goste upoznali s našim obrazovnim sustavom i razgledali smo povijesne i kulturne znamenitosti grada Zagreba i Samobora.

Tijekom susreta, koordinatori su pripremali i organizirali aktivnosti sljedećeg sastanka koji će se održati u Grottaferrati u Italiji. 

Opširnije o projektu nalazi se na poveznici, a o susretu u Zagrebu na poveznici.

Od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2020. godine sudjelujemo u KA 1 projektu Nove metodologije za novo vrijeme – New methodologies for a new era. Tijekom projekta profesori pohađaju strukturirane tečajeve i usavršavat će se u europskim školama – Job shadowing kako bi kroz primjere dobre prakse stekli nova znanja i iskustva.

​Profesorica Katarina Gospodnetić Pavković u razdoblju je od 4.do 10. 11. 2018. godine u Oxfordu, Velika Britanija, pohađala tečaj pod nazivom Creative Teaching in Secondary CLIL classroom. ​Opširnije o navedenom strukturiranom tečaju .