prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus tečaj na Malti

Tečaju naziva All Aboard The Primary Classroom; Methodology for Primary Teachers na Malti prisustvovala je nastavnica Informatike, Anka Zelalija iz OŠ Slatine u tjednu od 9. do 13. svibnja 2022. godine.

Mobilnosti u novom Erasmus+ projektu Osnovne škole Slatine s otoka Čiova su se zahuktale. Tako je tečaju naziva All Aboard The Primary Classroom; Methodology for Primary Teachers prisustvovala nastavnica Informatike, Anka Zelalija u tjednu od 9. do 13. svibnja 2022.

Erasmus na MaltiTečaj je organizirala agencija ETI (Executive Training Institute Malta) koja ima tradiciju dugu 30 godina u organiziranju stručnog usavršavanja nastavnika. Agencija nudi širok raspon kratkih intenzivnih tečajeva iz CPD-a (Continuing Professional Development) za domaće i strane učitelje i ostale obrazovne radnike. Cilj tečaja je da učitelji i obrazovni radnici iskušaju niz zanimljivih aktivnosti koje povezuju metodologiju i teorije učenja s današnjom razrednom nastavom, odnosno da implementiraju nove tehnologije u što ranijoj dobi.

Tečaju su prisustvovale šest nastavnica iz različitih europskih zemalja: Francuske, Poljske, Estonije i Hrvatske. Nakon početnog upoznavanja i uspoređivanja iskustava, polaznice su krenule s radom. Sudjelovale su u praktičnim aktivnostima i radionicama čija je tema bila multimedijski sadržaji za učenike razredne nastave i osmišljavanje novih metoda rada u suvremenom podučavanju.

Korišteni su razni alati i igre kojima se potiče zaključivanje i učenje kroz igru. Također je naglašena uporaba You Tubea u razvoju jezičnih vještina, izrađivale su se križaljke, a osobita pozornost je bila usmjerena na Game Based Learning, odnosno metodu uporabe različitih edukacijskih alata i mrežnih stranica u svrhu poticanja učenja kao: Verb Bingo, Hot seat, Drawing race, Pass the parcel, Camping weekend, Changing chairs i druge.

Polaznice su uspoređivale obrazovne sustave u svojim zemljama s obrazovnim sustavom na Malti, a posebna tema je bila inkluzija učenika s posebnim potrebama te svi izazovi na koje i učenici i učitelji nailaze. Raspravljalo se i o prednostima i nedostacima novih tehnologija, a uočeno je kako učitelji u cijeloj Europi primjećuju slične probleme vezane za pretjeranu uporabu tehnologije kod učenika najmlađih dobnih skupina

Agencija ETI je organizirala tečaj na vrlo viskom nivou te su bili dostupni za sve nejasnoće i pomoć. Tečaj ja završio podjelom diploma i razmjenom iskustava te pozitivnim dojmovima s još jednog Erasmus druženja.