prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning Dan 2020. u TRGOSU-u

S obzirom da Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas“ iz Osijeka nosi status eTwinning škole, i ove su godine nastavnici i učenici obilježili eTwinning Dan pod vodstvom eTwinning koordinatorice Marinele Boras, prof. engleskog i njemačkog jezika. Ona je u suradnji s prof. hrvatskog jezika Marinom Jukić osmislila aktivnosti za učenike kako bi povezali materinji i strani jezik te potaknuli suradnju među vršnjacima.

Učenici i nastavnici Trgovačke i komercijalne škola “Davor Milas“, kao i iz škola diljem Europe, mogli su se priključiti događaju na eTwinning platformi. Više od pedeset profesora iz raznih zemalja prisustvovalo je webinaru koji se održao točno u podne 9. svibnja 2020. godine. 

Zadatak za učenike je bio napisati pozitivne poruke vršnjacima iz naše države, Europe i svijeta na materinjem i stranom jeziku. Osim pisanih poruka, mogli su ih prenijeti putem crteža, autorske fotografije, postera, prezentacije, videa i sl. Pozitivne poruke moguće je vidjeti na sljedećim poveznicama:

Učenici radom na ovom događaju, kao i radom u eTwinning projektima, stječu iskustvo rada u međunarodnom okruženju, usavršavaju svoje komunikacijske vještine, motiviraniji su za učenje materinjeg i stranih jezika, razvijaju maštu i kreativnost, usavršavaju svoje informatičke vještine korištenjem raznih digitalnih alata, upoznaju vršnjake iz drugih zemalja, kao i njihovu kulturu i običaje te razvijaju empatiju u ovim kriznim vremenima.