prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning kontakt seminar u Varšavi

U okviru eTwinning kontakt seminara organiziranog od strane Poljske agencije za mobilnosti programe EU hrvatski predstavnici proveli su tri dana (14. -16. travnja 2016.) u radnoj atmosferi, razmjeni ideja i stvaranju projektnih prijedloga za nove eTwining projekte iz područja STEM predmeta.

Hrvatski predstavnici na europskom susretu profesora iz 12 zemalja bili su ravnateljica OŠ Podturen Marijana Cerovec, profesor geografije Petar Nikolić iz Metkovića i Daniela Usmiani, prof. matematike i informatike iz Srednje škole Bedekovčina.

eTwinning kontakt seminari održavaju se s ciljem povezivanja i razmjene ideja profesora srodnih predmeta s ciljem osmišljavanja i započinjanja novih eTwinning projekata. Uz interaktivne aktivnosti profesori se međusobno upoznaju i razmjenjuju projektne ideje te kasnije se neki od njih i povežu u projektne skupine gdje razrade projektnu ideju te je na kraju susreta registriraju na eTwinning portalu i predstave prisutnima. Jedan dan bio je predviđen i za radionice na kojima su se prisutni upoznali s nizom IT alata koji se mogu upotrijebiti u aktivnostima projekata, osobinama kvalitetnog projekta kao i za razmjenu primjera dobre prakse. Jedan od predstavljenih primjera dobre prakse iz Hrvatske bio je projekt OŠ Pantovčak pod nazivom “Pollution! Find a STEM solution!” putem kojeg se populariziraju predmeti iz STEM područja koji svojim aktivnostima i dosadašnjim rezultatima predstavlja izuzetno kvalitetan projekt. Projekt su predstavile Ana Peričak i Jelena Goričanec, predstavnice hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU.  

Radni dio završio je kratkim razgledom starog dijela grada te zajedničkim duženjem u dobroj atmosferi.

Svi su se vratili puni ideja i kao članovi novih projektnih partnera tek registriranih eTwinning projekata. Ukupno je na skupu registrirano 15 novih eTwinning projekata.

Svi hrvatski učesnici vratili su se svojim školama s novim projektima. Učenici Srednje škole Bedekovčina imat će priliku sudjelovati u projektu “Put your math glass on!” u kojem će sudjelovati škole iz Poljske, Norveške, Španjolske i Francuske koji započinje iduće školske godine.

Više o samom seminaru može se vidjeti na stranici organizatora seminara.