prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “AI in the Classroom – Turning a New Leaf”

SŠ Ban Josip Jelačić, Zaprešić provodi eTwinning projekt “AI in the Classroom – Turning a New Leaf” koji je započeo u rujnu 2023. godine, u suradnji s partnerima iz Grčke, Italije, Latvije, Turske i Cipra, partnerima iz dosadašnjih Erasmus+ projekata.

Na Danu otvorenih vrata i školskih projekata 2024. u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine, škola će predstaviti niz aktivnosti provedenih u sklopu ovog međunarodnog projekta koji se istovremeno odvija u školi i na ESEP platformi. Učenici promišljaju o prednostima i nedostatcima upotrebe UI-ja u nastavi, razrađuju pravila upotrebe iste, upozbaju se s različitim alatima te proučvaju i debatiraju o temi. Primarni cilj ovog projekta je poticanje razumijevanja umjetne inteligencije (UI) i njenih implikacija. Kroz različite aktivnosti, potiče se učenike da kritički promišljaju o razvoju Ui-ja, utjecaju na društvo i etičkim pitanjima koja proizlaze iz toga.

Ciljevi projekta su: promoviranje višejezičnosti, uvođenje inovativnih metoda poučavanja, razvoj transverzalnih vještina kroz digitalnu pismenost u kombiniranim i hibridnim mobilnostima, poticanje aktivnog i odgovornog sudjelovanja u demokratskom životu EU-a, poboljšanje kvalitete škole: podizanje motivacije nastavnika i poticanje napretka kroz akumulaciju bodova, bolje praćenje i evaluacija napretka učenika.

Očekivani ishodi:

Projekt je predstavljen i na državnoj Televiziji Zapad.