prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekti Srednje škole Bedekovčina

Kao i niz godina prije, i ove nastavne godine koja je bila neobične na mnoge načine, učenici Srednje škole Bedekovčina nastavili su s aktivnim provođenjem eTwinning projekata.

Ove godine istaknut će projekte: “Famous female matematicians 3” i projekt “Digitalna vremenska kapsula Covid-19, otvoriti 2040. godine”, koje su proveli učenici prvog i drugog razreda smjera arhitektonski i građevniski tehničar zajedno s nastavnicom Danielom Usmiani.

Učenici 2. g razreda, smjer arhitektonski i građevinski tehničar od početka godine radili su u okviru nastave matematike na projektu “Famous female matematicians 3”, tijekom kojeg su radom u međunarodnim timovima istraživali poznate matematičarke svijeta, njihov život, interese i dostignuća, zamišljali na koji način bi radile u današnje vrijeme i  izradili osobne kartice svake pojedine matematičarke.

Učenici su izrađivali stripove, prezentacije i plakate o poznatim matematičarkama kroz povijest.

Partneri su zajednički izradili online kalendar s motivima poznatih matematičara iz prošlosti i matematičara danas koji je glavna koordinatorica iz Sarajeva odštampala i poslala svakom pojedinom partneru.

Konačni rezultat projekta je društvena igra Matematički grad. U igri, igrači bacaju kocku i prolaze ulice, upoznaju matematičare ostalih timova i rješavaju postavljene matematičke probleme i kreću se kroz grad.

Igra je vrlo lijepo prihvaćena od strane učenika, učenici se upoznavaju s matematičarkama i usvajaju vještinu rješavanja jednadžbi.   

Učenici  1. g razreda, smjer arhitektonski i građevinski tehničar za vrijeme nastave na daljinu, u okviru satova razrednog odjela aktivno su provodili aktivnosti eTwinning projekta “Digitalna vremenska kapsula Covid-19, otvoriti 2040. godine”.

U projektu su prikazali život za vrijeme pandemije, kao događaj koji će naše generacije pamtiti cijeli život. Zajedno s partnerima pričali su o uvjetima života i pokazivali su slike gradova prije i tijekom pandemije.

Posebno su se sjetili i ljudi koji su cijelo vrijeme brinuli za sigurnost svih, stoga su im se učenici zahvalili pismima.

Međusobno su podijelili slike sadašnjeg trenutka, načina rada i provođenja slobodnog vremena i putem videokonferencije omogućili učenicima upoznavanje, dijeljenje iskustva, emocija i strahova u vrijeme pandemije.

Učenici su osmislili himnu “Pjesma o koroni” i naučili da u svakom životnom trenutku mogu računati jedni na druge i biti jedni drugima oslonac.

Sve materijale koje su izradili tijekom projekta, otvorit će i pogledati na kraju srednjoškolskog obrazovanja i nadaju se 2040. godine na jednom od susreta učenika razreda.

eTwinning je izvrsno mjesto, ne samo za razvoj učeničkih kompetencija i vještina, već i za razvoj prekrasnih prijateljstava koja će iz virtualnih prerasti u fizičke posjete školama. Škole su dogovorile buduću suradnju u novim projektima, ali i susret učenika projektnih timova iz Sarajeva i Bedekovčine čim to bude moguće.

Više o projektu možete vidjeti na mrežnoj stranici projekta