prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning u Pribislavcu: Europske oznake kvalitete i Projekt mjeseca

U Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec petu godinu zaredom stižu lijepe vijesti iz eTwinning zajednice. U listopadu 2017. godine Središnja služba za podršku eTwinningu iz Brisela nagradila je Europskom oznakom kvalitete učiteljicu informatike Ivu Naranđu za rad na sva tri eTwinning projekta realizirana u školskoj godini 2016./2017.: Zero-One, Digital Citizen – How and Why i Digital Citizenship. 

Početkom studenog 2017. u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec stigla je još jedna lijepa vijest. Nacionalna služba za podršku iz Agencije za mobilnost i programe EU u rubrici Projekt mjeseca na mrežnim stranicama za hrvatske korisnike eTwinninga, postavila je međunarodni eTwinning projekt Zero-One koji će na ovoj stranici biti mjesec dana. Čestitamo našim učenicima koji su cijele protekle školske godine marljivo i intenzivno radili na projektima. eTwinning projekt Zero-One zapazila je i Nacionalna služba za podršku iz Turske i naša je projektna partnerica, učiteljica Bilge Varel zahvaljujući uspješnom radu na projektu Zero-One pozvana na 8. nacionalnu eTwinning konferenciju u Turskoj.

Spomenimo i to da je krajem srpnja 2017. izašao sedmi newsletter grupe „Visibility of eTwinning Projects“ u kojem je objavljen članak „Collaboration and dissemination in the eTwinning project Zero-One“ kojeg su napisale koautorice projekta Iva Naranđa i Georgia Lascaris. Ovaj newsletter je zbirka članaka o eTwinning projektima u kojima autori članaka dijele svoja iskustva u promicanju eTwinning projekata i ideje za korištenje eTwinninga u nastavi. Nizom zanimljivih članaka na atraktivan način predstavljene su informacije o provedenim projektima i korištenim alatima. Newsletter povezuje učitelje diljem Europe, otkriva eTwinning široj javnosti i nastoji potaknuti interes novih korisnika eTwinning portala i jačati osjećaj pripadnosti europskoj mreži škola.

Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec aktivna je članica eTwinning zajednice još od 2012. godine i rad škole je više puta zapažen na nacionalnoj, ali i europskoj razini. Uvođenje eTwinninga u nastavu otvorilo je brojne mogućnosti za primjenu suvremenih pristupa obrazovanju, kreativnu primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije, razvijanje timskog rada, suradničkog učenja, europske svijesti, ključnih kompetencija učenika i profesionalni razvoj učitelja. eTwinning projekti širom otvaraju učionicu, istovremeno pružajući sigurno okruženje za učenike. Učenici izuzetno pozitivno reagiraju na eTwinning, s posebnim zanimanjem prate razne informacije o partnerskim školama i državama, te tako osim o glavnoj temi pojedinog projekta uče i o drugim državama.

Projekt Zero-One proveden je s učenicima četvrtih razreda, polaznicima izvannastavne aktivnosti eTwinneri, projekt Digital Citizen – How and Why s učenicima petog i šestog razreda, polaznicima izborne nastave informatike, a projekt Digital Citizenship s učenicima osmog razreda, također polaznicima izborne nastave informatike.

Posebno ističemo eTwinning projekt Zero-One za koji je Europsku oznaku kvalitete dobilo svih pet partnera. Učenicima koji su sudjelovali u eTwinning projektu Zero-One u četvrtak, 26. listopada 2017. godine, podijelili smo Oznake kvalitete za učenike (Pupil Quality Label). eTwinning oznake kvalitete daju se učiteljima s izvrsnim eTwinning projektima i potvrđuju da je projekt zadovoljio određene nacionalne i europske standarde.

Više o eTwinningu u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec možete pronaći na školskim mrežnim stranicama.