prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski tjedan kodiranja u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić Gunja

U Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić Gunja, u Europskom Tjednu kodiranja sudjelovali su svi učenici od 1. do 8. razreda na različitim radionicama. Događanja su prijavljena na Code Week karti događanja i za Code Week 4 All Challenge.  

Učenici 1. razreda okušli su se u Pixel Artu. Pošto su tek počeli učiti slova, bojali su slova koja poznaju, a neki su po predlošku pokušali i “obojiti” vlastito ime. Učenici 2. razreda na radionici “Origami” kroz origami umjetnost upoznali su osnovne koncepte kodiranja i programiranja. Učenici  3. razreda sudjelovali su na radionici “Emoji Maths Code Breaking” gdje su pomoću emojia dešifrirali, vježbali brojeve iz matematike i logičko zaključivanje. Učenici 4. razreda sudjelovali su u radionici “Digitalni otisak/ Footprint”. Učenici su naučilii da informacije koje stavljaju na internet ostavljaju digitalni otisak ili “trag”. Povezivanjem otisaka stopala na karti s onim što bi učenik mogao objaviti na mreži, učenici su ostvarili važne veze između praćenja fizičkim otiskom na putu i praćenja na temelju informacija objavljenih na internetu. Učenici 5. razreda sudjelovali su u radionici “Pixel Art” gdje su dobili zadatak da svoje ime i prezime napišu koristeći se Pixel Artom. Učenici 6. razreda sudjelovali su u Robo izazovu, upravljali su “živim” robotom po točno određenoj putanji na kvadratnoj mreži napravljenoj na podu učionice. “Robot” je imao povez na očima i slušao upute svog programera. Učenici 7. razreda radili su u Scratchu gdje su izrađivali animaciju, igricu ili priču po želji. Učenici 8. razreda sudjelovali su na radionici “Code.org” gdje su uvježbavali računalno mišljenje stvaranjem raznih animacija prema uputi. Radionice su provodile informatičarke Ivana Knezović i Maša Budimski u suradnji s knjižničarkom Anitom Tufekčić.