prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski tjedan vještina 2019. u Srednjoj školi Glina

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju ove se godine obilježava od 14. do 18. listopada 2019. Svrha mu je strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učiniti privlačnijim kroz razna događanja koja se održavaju u cijeloj Europi – na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

 

 

 

Izložba koju smo postavili u Srednjoj školi Glina jedno je od 600 ovogodišnjih događanja prijavljenih Europskoj komisiji, na čiju je inicijativu i pokrenut tjedan posvećen strukovnom obrazovanju.

Kroz izložbu informirali smo učenike o stečenim vještinama u zanimanju ekonomist. Predstavili smo brojne mogućnosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje mladih ljudi i odraslih osoba. Željeli smo potaknuti učenike da otkriju svoje talente i razviju specifična znanja i vještine potrebne za radna mjesta današnjice i budućnosti.

Jedan dio izložbe posvećen je našim bivšim učenicima koji su se profesionalno realizirali i postigli uspjeh na poslu. Zbog toga smo je u svojoj prijavi Europskoj komisiji i naslovili Success Stories of Former Students. Primjeri konkretnih osoba pokazuju da je za ekonomiste vrlo širok izbor zanimanja i radnih mjesta na kojima se mogu zaposliti, bez obzira ostanu li samo na razini srednje škole ili nastave obrazovanje.

  

Izložbu su osmislile i postavile profesorice ekonomske grupe predmeta Jasmina Sukalić i Aleksandra Pereković.

 

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/your-country_en#evsw-iyc-map-form