prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Festival jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

U subotu, 23. rujna je Europski dan jezika koji se obilježava Festivalom jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Događaj organizira Predstavništvo Europske komisije.

Organizatori ističu kako posjetitelje očekuje više od 50 radionica, predavanja, kvizova i tečajeva namijenjenih učenicima i studentima jezika, jezičarima, prevoditeljima i svim drugim jezikoljupcima.

Među predavačima je i Marko Alerić, izvanredni profesor na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. On će ponuditi odgovor na pitanje “zašto je važno pridržavati se standardnojezične norme”.

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja (HDKP) i Glavna uprava za usmeno prevođenje Europske komisije (DG SCIC) na Festivalu jezika u Zagrebu predstavit će zanimanje konferencijskog prevoditelja te će ga približiti publici kroz predavanje i simulaciju simultanog prevođenja.

Na predavanju namijenjenom učenicima, studentima, prevoditeljima i široj publici bit će riječi o vrstama konferencijskog prevođenja, ulozi konferencijskog prevoditelja u komunikaciji, vještinama za kvalitetno konferencijsko prevođenje te mogućnostima obrazovanja, usavršavanja i zapošljavanja u području konferencijskog prevođenja. Nakon predavanja zainteresirani posjetitelji moći će sudjelovati u simulaciji i okušati se u simultanom prevođenju u kabinama pod stručnim nadzorom.

Ponuđeni izvorni jezici na simulaciji bit će engleski, francuski, hrvatski, madžarski, njemački, španjolski i talijanski.