prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Festival za VELIKE malene

Muzički biennale Zagreb ponovno je kreirao program za djecu i mlade – ove godine u sasvim drugačijem obliku. U organizaciji i promicanju programa sudjelovala je i organizacija Hrvatska glazbena mladež zbog koje je program došao do čak 4000 djece diljem Zagreba.

U sklopu 30. izdanja festivala 2019., održan je prvi festival za VELIKE malene tijekom kojeg se održalo gotovo 15 radionica, 5 koncerata i 4 izvedbe predstave Žabica kraljica skladateljice Sare Glojnarić i redatelja Renea Medvešeka, u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem lutaka. 

Zbog pandemije koronavirusa, MBZ ove godine program za djecu i mlade premjestit će iz koncertnih dvorana, škola i vrtića u digitalne formate. Na prvi dan festivala,18. travnja objavit će se nova mrežna stranica koja će kroz brojne različite materijale, slušaonice i učionice, ponuditi ne samo djeci različitog uzrasta, već i njihovim roditeljima i učiteljima, novi pristup suvremenoj glazbi najšireg spektra, s ciljem što neposrednije upotrebe kad i gdje god, a na veselje svih.

„Kada je u pitanju glazba, ne trebamo previše napominjati koliko utjecaja ima na nas i koliko bi teško bilo zamisliti život bez nje. Glazba je nastala iz tradicije, data je u nasljeđe i zbog toga bi glazbeno obrazovanje trebalo biti dostupno svima. Suvremena glazba odlična je karta za ulazak u divan svijet glazbe jer vrlo brzo omogućava djetetu da kreira, otkriva, osluškuje, svira i to čak bez instrumenta, koristeći vlastito tijelo. Djeca su kreativna bića, a misija odraslog je da to potiče. Zato je važna edukacija, važna je prilika. Muzički biennale Zagreb nudi upravo to — priliku da djeca otkriju, osluškuju, sviraju i stvaraju, kako bismo mi glazbenici rekli — skladaju jer, možda baš koncerti i radionice na Muzičkom biennaleu potaknu vaše dijete na intenzivnije bavljenje glazbom bez obzira na to u kojem će smjeru ići, onom klasičnom ili suvremenom“, istaknula je Lucija Stanojević, violinistica i glazbena edukatorica.

Više informacija o interaktivnim, edukativnim i zabavnim sadržajima o suvremenoj glazbi za djecu i mlade bit će dostupni online, kako na mrežnoj stranici kidz.mbz.hr, tako i na festivalskim društvenim mrežama i digitalnim kanalima.