prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Get On You Bikes, Europe`s Back In Business” u Latviji

Druženje sa prijateljima iz sedam zemalja, vožnja biciklom kroz nedirnutu prirodu Latvije, istraživanje biciklističkih staza, bavljenje sportom, avanturistički biciklizam kao i uživanje u ukusnim Latvijskim specijalitetima.

Tako bi se ukratko mogle opisati sve aktivnosti za vrijeme Međunarodnog susreta projektnih timova – učenja i aktivnosti u Rogovki (Nautrenu vidusskola) u Latviji, malom mjestu tek 30-tak kilometara udaljenom od granice sa Rusijom i oko 280 kilometara udaljenom od glavnog grada Rige.

Učenici Srednje škole Bedekovčina, Dario Crnek i Karlo Vidiček, u pratnji koordinatorice projekta Daniele Usmiani, predstavljali su hrvatski projektni tim Erasmus+ projekta “Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business” od 19. do 25. travnja 2015.

Osim vožnje biciklom kojom su istraživali tri biciklističke staze te snimanja video priloga o pojedinim točkama interesa, (smještajnim, kulturno-povijesnim, prirodnim osobitostima na stazi) prikupljali su materijal za web stranicu projekta “Get On Your Trail” na kojoj će se na kraju projekta naći u potpunosti predstavljene po tri biciklističke staze iz regije iz koje potječe škola partner svake od zemalja na 9 stranih jezika.

Projektni timovi imali su priliku uživati u aktivnostima avanturističke biciklističke staze pripremljene od strane domaćina, te ocijenjivati marketinšku strategiju koju su domaćini upotrijebili pri promociji iste. Razvijene promotivne strategije i aktivnosti bit će objedinjene na kraju projekta u brošuri “Get On Your Bike” te će nesebično biti diseminirane drugima kako bi što bolje promovirali svoj proizvod.

Sve avanturističke staze partnera u konačnici bit će usluge koje će se nuditi od strane virtualne firme svake od partnera koju je pokrenula partnerska škola iz Celja. Konačan proizvod projekta je i brošura kojom će poučiti ostale kako osnovati virtualno poduzeća i poslovati u njemu.

Tom prigodom članovi projektnih timova upoznali su se s glavnim gradom Latvije, Rigom, u kojem živi jedna trećina sveg stanovništva Latvije (oko 703.000 stanovnika), te su istražili na koji je način grad prilagođen potrebama biciklista te u kojoj je mjeri prijateljski naklonjen biciklizmu. Istraživane su biciklističke staze, znakovi i usluge.

Učenici su imali priliku usavršiti svoje znanje engleskog jezika, promovirati svoju zemlju, mjesto i školu  te steći velik broj prijatelja iz drugih zemalja. Profesori su pak razmjenili iskustva i upoznali se sa obrazovnim sustavom Latvije.

Sljedeći susret projektnih timova planiran je za listopad 2015. u Rumunjskoj.