prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Get on your bikes!” u Bedekovčini

“Get on your bikes, Europe`s back in business“ je trogodišnji Erasmus+ projekt, strateško partnerstvo između osam zemalja: Češke, Njemačke, Italije, Latvije, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Hrvatske.

Transnacionalni susret učenja i poučavanja u kojem su se susreli učenici svih škola partnera održao se od 3. do 9. travnja 2016. u Srednjoj školi Bedekovčina.

Ukupno nas je posjetilo 29 učenika u pratnji 15 profesora.

Prvi dan je proveden u upoznavanju sa školom, posjetu nastavi te sudjelovanju na radionicama u kojima su naši gosti učili kako napraviti cvjetove od krep papira, kako  ispravno dati injekciju te ukrasiti glineno uskršnje jaje, čime smo ih i upoznali s radom naša tri učilišta: poljoprivrednim, medicinskim i građevinskim.

Kroz niz interaktivnih igara učenici su se i međusobno upoznali.

U okviru virtualne tvrtke učenici se uvode u svijet poduzetništva te uče kako provoditi promotivne aktivnosti i izraditi promo materijale. Virtualna tvrtka ima sjedište u školi u Celju te podružnice u svim školama partnerima projekta te promovira biciklizam i nudi biciklističke ture, prije svega školskim skupinama. Tako je zadatak svake škole organizirati i jednu avanturističku turu u kojoj se osim biciklizmom sudionici bave i natjecateljskim igrama i drugim sportovima.

U okviru avanturističke rute naši su gosti imali priliku sudjelovati u paintballu u Oroslavju te se odvesti biciklima do Donje Stubice. U Donjoj Stubici učenici su odigrali nekoliko štafetnih igara i sudjelovali u programu biciklista koji se bave ekstremnim biciklizmom na novouređenom Poligonu za ekstremni biciklizam Stub kluba iz Donje Stubice. Srednja škola Bedekovčina i učenici članovi projektne grupe sudjelovali su u obnovi  poligona, a Stub klub je organizirao program za goste. Cijela avanturistička ruta završila je nakon nekoliko natjecateljskih igara u vodi, druženjem i uživanjem u prekrasnim bazenima Terme Jezerčica. Prije same vožnje gostima smo predstavili našu podružnicu, web stranicu  i niz propagadnih materijala koje su izradili učenici kako bi što bolje promovirali svoju tvrtku i njene aktivnosti.

Tri dana boravka naših gostiju proveli smo u vožnji biciklom. U srijedu smo se vozili stazama: Veliki Tabor –Miljana –Kumrovec i Tuheljske toplice – Klanjec – Kumrovec u okviru kojih smo  razgledali dvorac Veliki Tabor, Miljanu, Galeriju A .Augustinčića u Klanjcu i etno selo Kumrovec. Ovim putem se od srca zahvaljujemo vlasnicima Miljane na prekrasnom dočeku naših biciklista.

U četvrtak su učenici biciklama došli od Bedekovčine do Gornje Stubice, razgledali dvorac Oršić, posjetili Gupčevu lipu i Memorijalni park Rudolf Perešin.

Staze i materijale o znamenitostima koje su učenici posjetili unaprijed su pripremili učenici Srednje škole. Tijekom vožnje uz svaku se znamenitost snimio i video prilog na devet stranih jezika koji će biti objavljen na mrežnim stranicama projekta.

Zadnji dan, proveli smo u Zagrebu u posjetu Sindikatu biciklista gdje su nas članovi udruge upoznali s nizom promotivnih aktivnosti koje udruga provodi kako bi olakšala život biciklistima u velikom gradu i promovirala zdrav način života.

Drugi dio dana učenici su grupno istraživali centar grada, pronalazili zadane znamenitosti s kojima su ih upoznavali učenici domaćini te istraživali koliko je grad prilagođen biciklistima.

Ovim putem zahvaljujemo se učenicima domaćinima i njihovim roditeljima na gostoprimstvu, a Krapinsko-zagorskoj županiji na pomoći u organizaciji događanja.

Projekt je pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i u potpunosti je financiran od strane Europske unije.