prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Posjeta švedskih gimnazijalaca

U sklopu Erasmus+ projekta, učenici i nastavnici iz Švedske Hagagymnasiet iz grada Norrköpinga posjetili su Gimnaziju “Matija Mesić” u Slavonskom Brodu. Njihov posjet trajao je od 4. do 8. listopada 2022. godine.

Projekt kojeg su zajedno provodili gimnazijalci iz Švedske i Hrvatske bavio se jako važnim temama održivog razvoja te globalnim ciljevima. Učenici su u zanimljivim radionicama istraživali te izmjenjivali podatke koje su prikupili na terenu uz rijeku Savu, u šumi iznad Slavonskog Broda te u samom gradu Slavonskom Brodu. U manjim skupinama su uspoređivali ugljični otisak učenika iz Švedske i Hrvatske te su došli do jako važnih zaključaka.

Osim što su vrijedno radili učenici obje gimnazije posjetili su i važne kulturne i obrazovne ustanove u Slavonskom Brodu kao što su Muzej Brodskog Posavlja i Sveučilište u Slavonskom Brodu. Svoju su završnu prezentaciju prezentirali u velikoj vijećnici Županije Brodsko Posavske pred članovima Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu. Sve aktivnosti ovoga projekta bile su poučne i zanimljive za učenike obje gimnazija. Vesele se nastavku projekta i novim aktivnostima u listopadu 2023. godine.