prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Godišnja nagrada za najbolje književno-esejističko djelo

Godišnja nagrada Višnja Machiedo dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2020. do 15. prosinca 2021. godine.

Poziv na natječaj otvoren je do 28. veljače 2022. godine. Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Knjige (pet primjeraka) šalju se na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb). Rok za predaju je 28.02.2022. (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 15 sati).
Nagrada Višnja Machiedo sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete.

Svečana dodjela nagrade obično je 27. ožujka na rođendan Višnje Machiedo, što se u ovim izvanrednim okolnostima može odgoditi za mjesec lipanj 2022. godine.