prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

HEP raspisao natječaje za dodjelu 89 stipendija srednjoškolcima i studentima

Hrvatska elektroprivreda objavila je Natječaj za dodjelu stipendija redovnim učenicima završnih razreda srednjih škola te Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima diplomskih studija, u sklopu kojih će za školsku i akademsku godinu 2021./2022. dodijeliti ukupno 89 stipendija – 25 za studente i 64 za učenike završnih razreda srednjih škola.

Natječaji su otvoreni do 23. studenoga 2021. godine, a detaljne informacije o natječajima i načinu prijave dostupne su na poveznici HEP grupa – Natječaji za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2021./2022.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP grupi u statusu pripravnika na neodređeno vrijeme nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu dvostruko dulje od vremena za koje je primao stipendiju u društvu koje ih je stipendiralo – HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP-Trgovini, HEP-Proizvodnji ili HEP Elektri. Isplata stipendije počinje od datuma sklapanja ugovora o stipendiranju i traje do završetka srednjoškolskog obrazovanja / studija. Planiranim stipendiranjem učenika osigurat će se stručni kadrovi na radnim mjestima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava i energetske infrastrukture.

Mjesečni  neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija je 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna. Mjesečni  neto iznos stipendije za redovne učenike je 1.000 kuna, također uz dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0.

Osim stipendiranjem učenika i studenata, HEP i donacijskim programima te projektima u partnerstvu s obrazovnim institucijama promovira suradnju gospodarstva s obrazovnim sustavom. Od 1995. godine do danas 859 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo je HEP-ovu nagradu Imam žicu za pobjednike državnih natjecanja znanja iz matematike, fizike i elektrotehnike. Nastojeći osigurati što bolje uvjete informatičkog obrazovanja za učenike osnovnih škola, HEP je 2015. godine pokrenuo nacionalnu akciju Za naše male genijalce, u kojoj je do sada donirao 450 novih računala za učenike 130 osnovnih škola diljem Hrvatske.