prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Hrana mijenja priču

I ove su godine učenici Srednje strukovne škole u Makarskoj sudjelovali u humanitarnoj akciji Marijinih obroka pod nazivom Hrana mijenja priču.

Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednoga dana moći ići u školu! – riječi su ovo četrnaestogodišnjeg dječaka Edwarda iz Malavija, a koje su bile nadahnuće za osnivanje dobrotvorne organizacije Marijini obroci, humanitarne međunarodne organizacije, koja se izvorno zvala Scottish International Relief (SIR).

Cilj organizacije je osigurati prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta. U tim državama djeca i mladi zbog siromaštva i gladi ne pohađaju škole, a Marijini obroci pomažu im kako bi se mogli prehraniti i školovati. Većini te djece to je ujedno i jedini obrok u danu. Zahvaljujući njoj, danas u svijetu skoro tri milijuna djece ima toliko potreban topli obrok i mogućnost pohađanja nastave.

Srednja strukovna škola već se po tradiciji priključila dobrim djelima. Pedagoginja Cmilja Pejić i Vijeće učenika u svoj su godišnji plan i program upisali i Marijine obroke, a realizacija te humanitarne akcije održala se uoči Uskrsa, zadnjih nekoliko dana pred proljetne praznike. Prostor škole krasio je i prigodan pano koji je dodatno pojačao vidljivost akcije čiji je cilj bio sakupiti 22 eura po razredu, a koliko je dostatno za jedno dijete tijekom cijele godine. Akciji su se priključili i pojedini nastavnici pa je ukupan iznos 564,70 eura.

– Ponosni smo što smo i mi dio te velike i lijepe priče. Hvala svima u ime onih kojima će ovaj prilog omogućiti topli obrok, najčešće i jedini, i potaknuti nadu u bolju budućnost! – naglasila je pedagoginja Cmilja Pejić.

Zajednička misao svih sudionika može se sažeti u nekoliko riječi: Ne možemo se umoriti pomažući potrebnima!