prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Hrvatsko muzejsko društvo priprema Digitalnu Noć muzeja

Ovih je dana objavljen prvi poziv na prijavu programa za Noć muzeja – 16. Digitalna Noć muzeja koji će se održati 29. siječnja 2021. godine. Tema Noći muzeja bit će “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”.

Organizacijski tim Noći muzeja unutar Hrvatskog muzejskog društva, u okolnostima kada se većina  kulturnih događanja odgađa ili potpuno seli u digitalnu kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, po sadašnjim uvjetima koji su prvenstveno vezani za epidemiološke mjere pandemije  Covida 19, nakon konzultacija s brojnom muzejskom zajednicom, suglasan je u potpunosti da se 16. Noć muzeja održi kao “Digitalna Noć muzeja”, na način koji je imanentan vremenu i funkcioniranju muzeja u uvjetima globalne svjetske krize.

Proteklih 15. godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći. Šesnaestu Noć muzeja organizatori planiraju realizirati gotovo potpuno na digitalnoj ravni – online, osim na onim lokacijama i sadržajima koji se mogu odvijati na otvorenom, ponovo u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U tom smislu u suradnji s HRT, koja priprema poseban program za Digitalnu Noć muzeja, organizatori pozivaju sve muzejske i druge baštinske i obrazovne institucije da im pošalju prijave svojih planiranih programa,  koji su tekući ili koje planiraju organizirati i prezentirati u Noći muzeja putem i koji će biti dostupni putem različitih digitalnih medija. Tamo gdje je to moguće i „u živo“, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama zaštite.

HRT će izravnim uključenjima, već pripremljenim i ranije snimljenim programima ili programima koje muzeji već imaju, posvetiti svoju posebnu emisiju u Digitalnoj Noći muzeja.