prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici odnosno Croatian Open Competition in Informatics natjecanje je u programiranju putem Interneta na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici iz Hrvatske i cijelog svijeta. Treće kolo natjecanja održat će se 14. siječnja 2023. godine.

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske organiziranih u ekipe koje predstavljaju njihove škole, informatičke klubove ili udruge, a natjecateljska sezona sastoji se od pet ili šest kola – od listopada do travnja, i služi pripremi za informatička natjecanja te podizanju kvalitete znanja mladih programera.

Organizator Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici je Hrvatski savez informatičara, a za izradu zadataka zaduženi su stručni suradnici HSIN-a, sve redom bivši vrlo uspješni natjecatelji koji su u svoje vrijeme na međunarodnim natjecanjima osvojili pregršt sjajnih odličja za Republiku Hrvatsku.

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, organizirani u ekipe svojih škola, informatičkih klubova ili udruga.
Jednu školu/klub/udrugu može predstavljati najviše jedna ekipa, a jedan učenik može se natjecati samo za jednu ekipu i tijekom jedne natjecateljske sezone u pravilu ne može mijenjati ekipu za koju se natječe. Broj natjecatelja u jednoj ekipi nije ograničen, a ekipa se može sastojati i od samo jednog natjecatelja.

Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici u šk. god. 2022/2023 održat će se kroz pet kola natjecanja. Svako kolo sastojat će se od trosatnog rješavanja sedam zadataka, a dozvoljeni programski jezici su Python, Pascal, C/C++ i Java.

Termini održavanja natjecanja su:

  • 5. studenog 2022.
  • 3. prosinca 2022.
  • 14. siječnja 2023.
  • 11. veljače 2023.
  • 11. ožujka 2023.

Pravila natjecanja kao i upute za provedbu možete pronaći ovdje, a primjere zadataka, test podataka i rješenja s prošlogodišnjih HONI natjecanja možete pronaći ovdje.