prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Humanitarna akcija

I ove je godine Srednja strukovna škola u Makarskoj, u korizmenoj akciji “Za obrok i znanja kroz malo odricanja”, širila priču o Marijinim obrocima.

Akcija “Marijinih obroka”, u kojoj su sudjelovali svi učenici i djelatnici škole, trajala je od 27. do 31. ožujka 2023. godine. Tradicionalna je to već aktivnost u korizmeno vrijeme, a ove je godine sav sakupljen novac doniran za školsku kuhinju “Zagreb Hrvatska” koja brine o 619 učenika.

Na početku akcije učenici su se upoznali s poražavajućom statistikom koja svjedoči o gladi u svijetu. Statistike pokazuju da 67 milijuna djece osnovnoškolske dobi ne pohađa školu. Umjesto da sjede u učionici, moraju raditi u poljima, prositi na uglovima ulica ili prebirati po smeću samo da prežive. Milijuni drugih pohađaju školu toliko gladni da se ne mogu koncentrirati ni učiti. Da, našoj djeci je to bilo prilično šokantno.

Tijekom pet dana sakupljen je 441,34 euro koji odlazi u Benin (zapadna Afrika). Učenica Maja Čović (2. hk) napravila je plakat koji prikazuje položaj Benina u odnosu na Hrvatsku, a Karlo Buvinić i Ela Vuletić (1. g) također su na svoj način prikazali svijet i gladne točke svijeta koje vape za pomoći. Ukupan iznos dostatan je za 20 toplih obroka za 20 djece za jednu školsku godinu. Organizator akcije bila je pedagoginja Cmilja Pejić koja je svima zahvalila i pozvala na novu humanitarnu akciju. Jer, imamo samo ako dajemo.