prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Interaktivna mobilna aplikacija za djecu s poteškoćama u čitanju i razumijevanju

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom umjetnička organizacija YELO predstavila je mobilnu aplikaciju ČITATA, namijenjenu osnovnoškolcima koji imaju specifičnih teškoća u čitanju i razumijevanju, ali i onoj djeci koja žele čitati i slušati knjige na interaktivniji i zabavniji način.

Interaktivna mobilna aplikacija ČITATA, nastala u Godini čitanja 2021, prvenstveno je namijenjena djeci i mladima do 15 godina, učenicima osnovnih škola, koji imaju specifičnih teškoća u čitanju i razumijevanju, ali i svoj onoj djeci koja žele čitati i slušati knjige na interaktivniji i zabavniji način.

ČITATA sadrži knjige za osnovnu školu, vizualno i glasovno prilagođene unutar mobilne aplikacije. Uz sadržaj, koji se može istovremeno čitati i slušati, aplikacija je dizajnirana na način da malim korisnicima čitanje bude ugodno i prisno.
Mobilna aplikacija ČITATA izrađena je u suradnji s timom stručnih osoba, profesorom hrvatskog jezika, psihologom te edukacijsko-rehabilitacijski stručnjacima.

ČITATA trenutno broji devet knjiga za osnovnoškolsku dob, dok će se u sljedećoj godini dopuniti s još deset sadržaja.

Aplikacija se može preuzeti na Google Play i Apple Store.

Nositelj projekta je umjetnička organizacija YELO – za interdisciplinarni umjetnički proces. Autorica projekta je Jelena Remetin.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.