prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Iskaz interesa za natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2020.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pristupila je organizaciji državnih natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2020. po novom modelu u školskoj godini 2019./2020.

Temeljem uspjeha ovogodišnjeg natjecanja, kao i upitima i poticajima brojnih škola Agencija će i u školskoj godini 2019./2020. održati Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia za sve discipline na jednom mjestu. U svrhu planiranja izlučnih natjecanja, Agencija poziva sve strukovne škole na iskaz interesa za sudjelovanje njihovih učenika u natjecanjima učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2020.

Temeljem Pravila i uputa za organizaciju i provedbu natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2019./2020., a koja su objavljena na mrežnim stranicama Agencije, kao i www.worldskillscroatia.hr definirane su razine natjecanja. Natjecanja imaju dvije razine: izlučnu i državnu. Izlučna natjecanja vode na državno natjecanje i to na dva načina:

a) školsko natjecanje > državno natjecanje
Ako je ukupan broj škola s istim strukovnim kurikulumom u Republici Hrvatskoj iz kojeg se učenici natječu u strukovnoj disciplini, a koje su Agenciji iskazale interes za sudjelovanjem na natjecanjima manji ili jednak 8, državnome natjecanju mogu prethoditi samo izlučna školska natjecanja.

b) školsko natjecanje > međužupanijsko natjecanje > državno natjecanje
Međužupanijska natjecanja organiziraju se za sve discipline u kojima ima više od 8 škola koje su povezane s određenom disciplinom te su Agenciji iskazale interes za sudjelovanjem na natjecanjima. Međužupanijsko natjecanje može se organizirati na dva načina:
–       međužupanijsko/a natjecanje/a po grupama županija (u sektorima s velikim brojem škola)
–       jedno izlučno natjecanje tamo gdje je broj škola veći od 8, ali nije potrebno ili moguće imati natjecanja u više regija, odnosno u disciplinama gdje su škole geografski raspršene te se ne mogu grupirati u grupe županija/regije.

Temeljem iskazanog interesa strukovnih škola Agencija će odlučiti o broju vrsti i broju izlučnih natjecanja za svaku od disciplina. Za smotru radova učenika s teškoćama dat će se naknadno posebne upute i pravila.

Popunjavanjem online upitnika iskazuje se interes za sudjelovanje učenika u natjecanjima učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2020. Poveznicu na upitnik može se pronaći ovdje.

Rok je za iskaz interesa do ponedjeljka, 30. rujna 2019. godine, u 10 sati.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.