prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Upisi u srednje škole: Istječe rok za prijavu obrazovnih programa u ljetnom upisnom roku

U srijedu, 7. srpnja 2021. godine, u 12 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata, te će od toga trenutka biti omogućen dohvat prijavnice.

Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, prijavnicu može potpisati opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

VAŽNO!
Samo kandidati kojima je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka.

– Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice moći ispisati sa svog sučelja na kartici “Moj odabir”, a mogu ih i zatražiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi. Prijavnice se zatim potpisane, na vrijeme, moraju elektronički ili osobno dostaviti razredniku do petka, 9. srpnja 2021. godine, u 15 sati.

– Učenici škola u RH koji nisu 8. razred (kandidati za umjetničke škole, ponavljači) od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici “Moj odabir”. Dužni su ih potpisane elektronički ili osobno dostaviti do petka, 9. srpnja 2021. godine, u 15 sati upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala.

– Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici “Moj odabir”. Dužni su ih potpisane do petka, 9. srpnja 2021. godine, u 15 sati dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr.

– Učenici koji su ostvarili pravo izravnog upisa kao učenici s teškoćama u razvoju na rangiranju koje je završeno 24. lipnja 2021. NE nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u županijskom upravnom odjelu).

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, NISpuSŠ napominje kako prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. NISpuSŠ moli učenike da detaljno provjere prijave programa, minimalne bodovne pragove škola i realno postave svoje prioritete.