prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Iza kulisa projekta e-Škole: uspješno suočavanje s izazovima tijekom 8 godina

U organizaciji ERI SEE (Education Reform Initiative of South Eastern Europe), CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja u tijeku je održavanje 11. po redu susreta edukatora jugoistočne Europe na kojem su predstavnice CARNET-a podijelile svoja iskustva rada na projektu e-Škole.

Prvog dana susreta, 29. lipnja 2023., održan je panel posvećen projektu e-Škole na kojem su predstavnice CARNET-a, ujedno i kreatorice i nositeljice svih aktivnosti na projektu, govorile o svim izazovima s kojima su se suočavale tijekom 8 godina rada na projektu koji se pokazao kao izuzetno uspješan i koji se ove godine bliži svom kraju.

Aleksandra Mudrinić Ribić, Ljerka Čulina, Maja Quien, Mojca Makovac, Klara Bilić Meštrić, Jasminka Maravić i Renata Šimunko govorile su o konkretnim aktivnostima kojima je CARNET podupirao proces digitalizacije hrvatskih škola: od izobrazbe stručnog nastavnog osoblja do stvaranja digitalnog sadržaja za učenike i nastavnike koji ostaje u trajno nasljeđe za korištenje u digitalno zrelim školama.

Rezimirali su se zasad neslužbeni rezultati projekta koji završava u listopadu 2023. te su najavljeni i novi projekti koji dolaze kao produžetak i nadogradnja digitalizacije i osuvremenjavanja hrvatskog obrazovnog sustava: projekti e-Sveučilišta i Brain.

Konferencija 11th Meeting of the South Eastern European Education and Training (SEE TET) Network završava 30. lipnja 2023.